Vágólapra másolva!
Országszerte rengeteg eső esett a napokban, ami a legtöbb hazai stadionban már jelenthet gondot, azonban Kecskeméten aggódnak a szurkolók, hogy a sok csapadék befolyásolhatja a csapat szombati, MTK elleni hazai bajnoki mérkőzését.

A kecskeméti pályán már több csapatnak is meggyűlt a baja, november elején a Fradi vendégszereplése maradt emlékezetes a borzasztó körülmények miatt, mivel gyakorlatilag alkalmatlan volt a játékra a pálya. A kecskeméti stadion a legrosszabb állapotban lévő az élvonalban lévők közül, és csak jövő nyáron kezdik el felújítani több száz millió forintból.

A gyepszőnyeg már a hét elején extra védelmet kapott Forrás: kecskemetite

A rengeteg eső miatt a szurkolók aggodalmukat fejezték ki a klubvezetés felé, hogy egyáltalán megrendezésre kerülhet-e a szombati, MTK elleni találkozó. A jelenlegi helyzetről dr. Filus Andor, a Kecskemét ügyvezetője adott tájékoztatást.

"Csütörtök óta sok csapadék esett le országosan, így Kecskeméten is, klubunk pedig igyekezett a lehető legjobban megvédeni a pályát az időjárás viszontagságaitól, erre már a hét elején elkezdtünk felkészülni. Kezdésként a teljes gyepszőnyeget lefedtük, még a nagy esőzések kezdete előtt, a klub utánpótlás edzői és stábtagjai is bekapcsolódtak a folyamatokba, összefogva a közös célért. Péntek kora délutánra az előrejelzéseknek megfelelően megszűnt az eső, és a találkozó végéig már nem is várható. Ezzel összhangban indul meg a fóliáról a csapadék eltávolítása, illetve a víz elszivattyúzása. Kiemelném, hogy

Bízom benne, hogy ezek után szép számú közönségünk előtt sikerrel tudjuk megvívni az MTK elleni bajnokit is" – olvasható a közleményben.