Igazi sztárcsapatok is várhatnak a Fradira: íme, a lehetséges ellenfelek a Konferencia-ligában

Ferencvárosi TC - ACF Fiorentina, FTC, Fradi, Ferencváros, Európa Konferencia Liga, csoportkör, 6. forduló, Groupama Aréna, Budapest, 2023.12.14.
Ferencvárosi játékosok gólöröme a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Fiorentina mérkőzésen
Vágólapra másolva!
A Ferencváros labdarúgócsapata a második helyen végzett az olasz Fiorentina mögött a Konferencia-liga F-csoportjában, így a zöld-fehér együttesnek játszania kell majd a nyolcaddöntőbe jutásért. A sorsolása ma kerül sor, az FTC igazi sztárcsapatokkal is találkozhat.

Az Ajax vagy a Betis is lehet a Fradi ellenfele

A Ferencváros az Európa-liga csoportharmadikjai közül kap ellenfelet a hétfői sorsoláson. Az egyenes kieséses szakaszban rendezett első párharcnak az lesz a tétje, hogy bejut-e a Fradi a Konferencia-liga nyolcaddöntőjébe, azaz a legjobb 16 csapat közé.

Nehéz ellenfelek várnak a Fradira Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A lehetséges riválisok: az izraeli Maccabi Haifa, a norvég Molde, a svájci Servette, a belga Union SG, az osztrák Sturm Graz, a spanyol Real Betis, a holland Ajax és a görög Olimpiakosz.

A zöld-fehérek február 15-én idegenben kezdik meg a párharcot, majd február 22-én a Groupama Arénában fogadják ellenfelüket.

Dejan Sztankovics és Orosz Pál is megszólalt

A Fradi edzője, Dejan Sztankovics elmondta, milyen ellenfélnek örülne:

"Nehéz kérdést, hogy kit szeretnék, és nincs is túl sok befolyásom a sorsolásra, de annyi biztos, hogy kaphatunk jó és nagyon jó ellenfeleket is.

Ha lehetne kívánnom, akkor egy közepesen erős ellenfelet kívánnék magunknak, de bárki is jöjjön ellenünk, mindenre készen állunk."

Dejan Sztankovics nem "számolgat" a sorolás előtt Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója szerint nehéz megmondani, hogy meddig juthat el az együttes a Konferencia-ligában, ez függ az ellenféltől és attól is, hogy a sérültek hogyan tudnak visszatérni.

- fogalmazott a sportvezető, emlékeztetve arra, hogy a múltban már többször is sikerült áthidalniuk a financiális különbségeket. Most is alaposan fel kell majd készülni "és a pályán nem szabad azzal foglalkozni, hogy a riválist hogy hívják".

A Ferencváros lehetséges ellenfelei:
Ajax Amszterdam (holland)
Makkabi Haifa (izraeli)
Molde FK (norvég)
Olympiakosz Pireusz (görög)
Real Betis (spanyol)
Servette (svájci)
Sturm Graz (osztrák)
Royale Union Saint-Gilloise (belga)

A sorsolásról az Origo élő szöveges tudósításban számol be.