Vágólapra másolva!
A magyar minifutball-válogatott november elején történelmi bronzérmet nyert az egyesült arab emírségekbeli Rász el-Haimában rendezett világbajnokságon. Az Országos Minifutball Szövetség csütörtökön tartotta meg az évzáró bankettjét, amelyen a vb-bronzérmes játékosok mellett Nagy Lajos szövetségi kapitány, a segítői, a OMFSZ vezetői, klubvezetők, játékvezetők, illetve a szponzorok, támogatók képviselői is részt vettek.

Hatalmas fejlődést hozott a 2023-as év

Az Új Hidegkuti Nándor Stadion VIP-termében megtartott rendezvényre folyamatosan érkeztek a meghívottak, természetesen a középpontban a történelmi világbajnoki sikert elérő játékosok voltak, akik pár héttel a torna után is nehezen hitték még el, hogy örökre beírták magukat a történelemkönyvekbe.

Megünnepelték a vb-bronzérmes csapatot Forrás: Vaszko Viktor

A nagy sztorizgatások után megkezdődött az esemény hivatalos része is, ahol az Országos Minifutball Szövetség elnöke, Tibor Dávid és az alelnök, Pinkóczi Tibor mondott beszédet. Abban mindketten egyetértettek, hogy

a 2023-as esztendő volt a szövetség eddigi legszebb éve, és nemcsak a vb-bronzérem miatt, hanem mert soha ekkora fejlődés még nem volt a sportág történetében.

Olyan fontos adatok hangzottak el, mint, hogy 43 ezren nézték a bronzmérkőzést, 287 ezres sajtómegtekintés volt, elsősorban a sajtópartner Mediaworks Hungary Zrt-nek köszönhetően, de az OMFSZ közösségi oldalai is soha nem látott számokat produkáltak a torna idején: volt olyan TikTok videó, amely 228 ezres megtekintést hozott - ez annak függvényében még inkább elképesztő, hogy a világbajnokság első napján került elindításra az oldal -, míg

a Facebook-oldalon 1 millió megtekintés volt. Ebből a legtöbben arra a pillanatra voltak kíváncsiak, amikor kiderült, hogy a válogatott elhódította a bronzérmet.

Természetesen szóba került, hogy a vb előtt sportszakmai különdíjat vehetett át a Sport Forumon az OMFSZ. A szervezők szabadidősport kategóriában jutalmazták a szövetség eddigi legsikeresebb versenyszezonját, a díjat Pinkóczi Tibor vehette át a Puskás Arénában megrendezésre kerülő sportszakmai fórum záróeseményén.

Elindul a Minifutball Extraliga

A 2024-es célokkal kapcsolatban a vezetők elmondták, hogy a már meglévő bajnokság és Tippmix Magyar Kupa mellett elindul a Minifutball Extraliga is.

Ez egy zárt rendszerű bajnokság lesz 12 csapattal - minifoci pálya, - és játékszabály specifikációkkal - , négy állomással és a döntővel. A finálé a tervek szerint exkluzív helyszínen kerül majd megrendezésre. Fontos, hogy egy játékos csak egy csapatban szerepelhet majd, tervben van egy átigazolási időszak kijelölése is. Az Extraliga győztese pedig kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájába.

Történelmi eredményt ért el a magyar minfutball-válogatott Forrás: Vaszko Viktor

A beszédeket követően előbb az Országos Minifutball Szövetség vezetői kedveskedtek a játékosoknak és a támogatóknak egy kis meglepetéssel - természetesen a Mediaworks csoportnak is -,

méghozzá egy, a vb-emlékeket őrző faliképpel a támogatóknak. Végül a játékosok képviseletében a csapatkapitány, Barabás Miklós és a kapus, Bohony Bálint köszönte meg különleges ajándékkal a támogatást azoknak, akik végig a csapat mellett álltak az egész év során.

Az OMFSZ elnöke, Tibor Dávid elégedetten értékelt Forrás: Vaszko Viktor

A megható pillanatok után jöhetett a vacsora, majd a kötetlen beszélgetés, természetesen fókuszban a világbajnokság legszebb emlékeinek felelevenítésével, na meg jövőbeni célokkal. 2024 júniusában ugyanis Szarajevóban kerül megrendezésre az Európa-bajnokság, ahol pedig a cél akár az újabb történelmi siker lehet.