Vágólapra másolva!
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue1) idén szenvedő, jelenleg a kiesés ellen küzdő Olympique Lyonnak komoly fejtörést okozhat a nyáron az amerikai énekes szupersztár, Taylor Swift.

A szebb napokat is megélt Lyon eddig mindössze egy bajnokit tudott megnyerni a szezonban, így tök utolsó helyen áll jelenleg a francia bajnokságban, és hat pontra van a biztos bennmaradást érő 15. helytől, az osztályozót jelentő 16. pozíció pedig öt pont távolságra van. A borzalmas idénykezdet miatt szeptemberben kirúgták Laurent Blanc-t, majd múlt héten mindössze hét meccs után elzavarták a játékosként világbajnoki címet szerző Fabio Grossót, így az ideiglenesen megbízott Pierre Sage személyében már a harmadik edző irányítja a csapatot a szezonban.

A Lyonnak idén a kiesés ellen kell küzdenie Forrás: AFP/Jeff Pachoud

Taylor Swift okozhat gondot a kiesés ellen küzdő sztárcsapatnak

Mivel az egykori francia sztárcsapat a kiesés szélére sodródott, a helyzet pedig nem tűnik ideálisnak, mivel minden téren válságban vannak, így nem biztos, hogy a szezon végéig képesek lesznek ledolgozni a hátrányukat. Ha a Lyonnak sikerülne legalább a 16. helyet megszereznie a bajnokságban, még akkor is rájátszásban kellene kiharcolnia a bentmaradást a másodosztály rájátszását megnyerő csapat ellen. A playoff-döntő visszavágóját június 2-án rendezik majd, ám

könnyen lehet, hogy ha a Lyon rájátszásra kényszerülne, akkor a tizenkétszeres Grammy-díjas amerikai énekesnő, Taylor Swift miatt le kell majd mondania a hazai pálya előnyéről, ugyanis a világ jelenleg talán legnagyobb popsztárja június 3-án telt házas koncertet ad a lyoni Groupama Stadionban.

Vélhetően a lyoni klubvezetés nem számolt azzal az opcióval, hogy a kiesés ellen fognak küzdeni, amikor a koncertet leszervezték, ugyanis ez azt jelenti, hogy a francia csapatnak kényszerűségből semleges helyszínen kellene játszania a meccset, ami nem éppen segítené a céljaik elérését.

Taylor Swift okozhat gondot a francia sztárcsapatnak a nyáron Forrás: AFP/Suzanne Cordeiro

Anyagi okok miatt az szinte elképzelhetetlen, hogy a francia élvonalban 1989 óta szereplő klub lemondja, vagy elhalassza az énekesnő fellépését, ám a Le Progres megjegyzi, hogy az OL, amely három éve még a Bajnokok Ligája elődöntőjében szerepelt, kérelemmel fordulhat a liga felé, hogy felcserélhesse a pályaválasztói jogot. Azonban talán egyszerűbb lenne a Lyonnak folyamatosan pontokat szereznie és akkor nem kellene a kieséstől, illetve Taylor Swift nyári koncertje miatt aggódnia.