Vágólapra másolva!
Az elnök Bernd Neuendorf szerint a jövő évi Európa-bajnokságig nem tárgyal Julian Nagelsmann szövetségi kapitány jövőjéről a Német Labdarúgó Szövetség (DFB). A házigazda válogatott a magyarokkal szerepel majd azonos csoportban a viadalon.

A sportvezető egy podcastben beszélt erről, hozzátéve, hogy csak a torna után kerül napirendre a szeptemberben kinevezett szakember jövője a Nationalelf élén. Az együttműködést egyébként is nyárig tervezték, addig csak az Eb-n lesz a fókusz.

Julian Nagelsmann (balra) az Eb végéig vállalta a német válogatott irányítását Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Federico Gambarini

"Ehhez tartjuk magunkat. Addig semmilyen formában nem akarunk vitázni erről a kérdésről" - mondta a 62 éves Neuendorf.

A 36 éves Nagelsmann jól kezdett a nemzeti együttes élén, a csapat az Egyesült Államokban 3-1-re verte a házigazdát, majd 2-2-es döntetlent játszott Mexikóval, a többi felkészülési mérkőzés - 3-2-es vereség Törökországtól és 2-0-s Ausztriától - azonban elmaradt a várakozásoktól.

A szövetség elnöke a meccsekkel kapcsolatban egy hullámvasúthoz hasonlította a reakciókat, szerinte pozitív és negatív értelemben is túlságosan kilengtek a vélemények.

Úgy véli, hogy két nem túl jól sikerült összecsapás után sokan máris túl sötéten látják a jövőt, és néha azt kívánja, hogy több mértéktartás legyen az állásfoglalásokban.

A Nationalelf márciusban játssza következő felkészülési mérkőzéseit, az ellenfél Franciaország és Hollandia lesz.

Magyarország az Eb A csoportjában először június 15-én Svájc ellen lép pályára Kölnben, majd négy nappal később a házigazda németekkel, június 23-án pedig Skóciával játszik egyformán Stuttgartban.