José Mourinho botrányosan zárta a Fradi-meccsre készülő Fiorentina elleni rangadót

AS Roma v US Lecce - Serie A TIM A.S. Roma Stadio Olimpico. U.S. Lecce Lega Serie A Lega Serie A TIM Rome Vertical
Jose' Mourinho of A.S. Roma during the 11th day of the Serie A Championship between A.S. Roma vs U.S. Lecce on 5 November, 2023 at the Olympic Stadium in Rome, Italy. (Photo by Domenico Cippitelli/NurPhoto) (Photo by Domenico Cippitelli / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Fiorentina 1-1-es döntetlent játszott az AS Roma vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 15. fordulójának vasárnap esti rangadóján. A találkozó a két gól mellett ugyanennyi sérülést és három kiállítást is hozott, a meccs után pedig a hazaiak egyetlen nyilatkozatot sem adtak a médiának.

A meccs elején gyorsan megszerzett római vezetés után Paulo Dybalát és a helyére beállt Szardar Azmunt is sérülés miatt kellett lecserélni. Ezután Nicola Zalewskit egy durva belépő után második sárga lappal kiállította a bíró, majd egyenlítettek a firenzeiek. A hajrában aztán

rengeteg sárga mellett még két piros lap is született:

Romelu Lukaku egy brutális becsúszás miatt, a túloldalon Nikola Milenkovics pedig már a lefújás után került a kiállítás sorsára.

A két csapat között megmaradt az egypontos különbség a tabellán Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

Mourinho és más római sem nyilatkozott

A mérkőzés után az Európa-ligában már továbbjutott Farkasok vezetőedzője, José Mourinho az AS Roma összes játékosával együtt úgy döntött, hogy anélkül hagyják el a Stadio Olimpicót, hogy nyilatkoznának. Az edzőhöz hasonlóan ugyanis

egyetlen fővárosi sem állt a mikrofonok elé,

a kötelező sajtótájékoztatót kihagyó Mourinho kezet fogott Vincenzo Italianóval, a Fiorentina vezetőedzőjével, majd kisétált a stadionból anélkül, hogy bárkivel beszélt volna.

A már továbbjutott Fiorentina csütörtökön a Ferencváros vendége lesz a Konferencia-liga csoportkörének utolsó fordulójában, a meccs tétje egyrészt a csoportelsőség lesz, másrészt a magyar bajnok számára a továbbjutás kiharcolása.