Ezt mondta Dejan Sztankovics a Fradi újabb botlása után

Dejan Sztankovics, Ferencváros
Firenze, 2023. október 5. Dejan Stankovic, a Ferencváros vezetőedzője (k) a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének második fordulójában játszott Fiorentina - Ferencvárosi TC mérkőzés után a firenzei Artemio Franchi Stadionban 2023. október 5-én. A végeredmény 2-2-es döntetlen lett. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Ferencváros szerb vezetőedzője, Dejan Sztankovics a Mezőkövesd elleni meccs után az M4 Sportnak nyilatkozva elmondta, hosszú még a bajnokság, nehéz lesz, de nem lehetetlen, hogy újabb bajnoki címet ünnepeljen a csapat.

"Volt két három lehetőségünk az első félidőben és tudjuk, hogy hazai pályán támadnunk kell, mert mi vagyunk a Ferencváros, az ellenfelek pedig arra várnak, hogy kontrázhassanak. Veszélyesebbnek kellett volna lennünk, próbálkoztunk is, azt gondolom, megvoltak a lehetőségeink, hogy gólt szerezzünk, de nem jött össze" - mondta Dejan Sztankovics.

Dejan Sztankovics szerint rengeteg esélyük lesz még megnyerni a bajnokságot Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"A bajnokságot bajnoki mentalitással lehet megnyerni, erre még van esélyünk, nagyon sok meccs van még, Nehéz háromnaponta meccset játszani, rehabilitálni a játékosokat, de ez nem kifogás, ezek a tények. Jön a halasztott meccs, amit meg kell nyernünk. A bajnokság egy maraton, lehet élvezni a pillanatot, elfáradni, nehéz helyzetekbe kerülni, de van lehetőség javítani. Megvannak a játékosaink, akikre szükségünk van, lehet analizálni a dolgokat, ha nem nyerünk, lehet ezekről beszélni, hogy mi nem stimmelt. Ebben a helyzetben együtt kell maradni. Offenzív csapatot állítottam ki, de nem lőttünk gólt, ez az én felelősségem, de szeretnék lehetőséget adni a támadóknak, ezzel is kockáztatni. Kontrolláltuk a meccset, de nem szereztünk pontot. Keményen kell dolgoznunk, hogy együtt maradjon a csapat, együtt nyerünk, együtt veszítünk, nehéz a helyzetünk, de nem lehetetlen" - mondta Sztankovics; aki a sérült Abenáról elmondta, "Abena jól van, beszélt a doktorokkal, ez a legfontosabb, hiszen mind megijedtünk, amikor történt az eset, mert a játékvezető nem állította meg azonnal a meccset, de az első információnk szerint stabil az állapota."

"Amíg tudtunk, bátran fociztunk, utána maradt az akarat, ami az egy ponthoz kellett. A Ferencváros otthonából ponttal távozni pozitív dolog. Próbálunk a saját stílusunkban focizni, de nem olyan ördöngős dolog ez, hogy lenne valami, ami miatt nem tud minket megverni a Fradi, a mentalitást emelném ki, mi is nyerhettünk volna, de nem vagyok elégedetlen" - mondta az ellenfél edzője, Kuttor Attila.