Biztos, hogy nem lesz ott az Eb-n a belgák egyik legnagyobb sztárja

VOETBAL SUEDE ZWEDEN DIABLES ROUGES RODE DUIVELS Horizontal FOOTBALL FOOT
Belgium's goalkeeper Thibaut Courtois and Belgium's Romelu Lukaku celebrate after winning a soccer game between the Swedish national team and Belgium's Red Devils, at the Friends Arena, in Solna, Sweden, Friday 24 March 2023, the first (out of 8) Euro 2024 qualification match. BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR (Photo by VIRGINIE LEFOUR / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Egész biztosan kihagyja a jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokságot a belga válogatott jelenleg sérüléséből lábadozó kapusa, Thibaut Courtois.

A hírt maga az érintett, azaz a 31 éves, 102-szeres belga válogatott kapus közölte. A dolog árnyoldala, hogy nem a válogatottal, illetve Domenico Tedesco szövetségi kapitánnyal közölte, hanem a Radio Marca adásában mondta el mindezt, írja a HLN belga lap.

Thibaut Courtois védéseire nem számíthat az Eb-n a belga válogatott Forrás: AFP/Chandan Khanna

A belga csapattal 2018-ban vb-harmadik kapus éppen a rehabilitációját végzi, miután augusztus 10-én elszakadt a keresztszalag a bal térdében. A tervek szerint májusban térhet vissza, és egy hónap akár elég is lehetett volna, hogy pályára léphessen a 2024. június 14-én kezdődő tornán, ő azonban már közölte a Real Madrid vezetésével, hogy nem kíván részt venni a nyári németországi tornán, inkább a teljes felépülésére összpontosít.

A kapitánynak így hamarosan döntenie kell, hogy ki lesz a válogatott első számú kapusa a selejtezőben felváltva védő Koen Casteels és Matz Sels közül.

Az Eb-n az E csoportba sorsolt belgák Szlovákiával, Romániával és a B selejtezőcsoport (Bosznia, Ukrajna, Izrael, Izland) győztesével találkoznak Frankfurtban, Kölben, illetve Stuttgartban.