Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) döntése értelmében kedden ismét újrajátsszák a Scarborough Athletic és a Forest Green Rovers közötti FA-kupa-mérkőzést, amelyen az első meccs döntetlenje után másodszor a Forest Green nyert 5-2-re, ám utólag kiderült, hogy a csapat egyik játékosa jogosulatlanul szerepelt a második találkozón.

A legjobb 128 közé kerülésért vívott párharcban rendezett első mérkőzés november 4-én 1-1-es döntetlennel zárult a hatodosztályú Scarborough otthonában, így a szabályok alapján fordított pályaválasztás mellett újrajátszás következett. A negyedosztályú Forest Green aztán hazai pályán 5-2-re nyerni tudott november 14-én, így már készült az eredetileg múlt szombatra kiírt, harmadosztályú Blackpool elleni következő fordulóra. Az FA azonban múlt pénteken jelezte, hogy

ne kerüljön sorra a Blackpool-Forest Green meccs, mert vizsgálatot indítottak a negyedosztályú klub ellen,

amiért a csapat egyik kölcsönjátékosa, Callum Jones jogosulatlanul lépett pályára az 5-2-es mérkőzésen. A Hull Citytől kölcsönvett Jonesszal kapcsolatban a klub elismerte, hogy hibázott, és azóta pótolta a hiányzó papírjait.

Callum Jones jogosulatlanul szerepelt a Forest Green Rovers színeiben Forrás: twitter.com/callum7jones7

Példátlan döntést hozott az FA

Az FA végül ezen a héten döntött arról, hogy december 12-én egy harmadik mérkőzést is rendeznek a párharcban, ezúttal ismét a Scarborough Athletic otthonában. Egy újabb döntetlen esetén hosszabbítás, szükség esetén tizenegyespárbaj dönt a továbbjutásról. Ráadásul az angol szövetség úgy döntött, hogy a Forest Green hibája miatt

az összecsapás teljes bevételét a hazai együttes kapja meg, ilyenre pedig még nem volt példa a sorozat történetében

– jellemzően egyenlő arányban osztják el az FA-kupa-meccsek bevételeit. A vendég nailsworth-ieknek ráadásul az esetleges szállást is maguknak kell majd fizetniük – de legalább van esélyük még a továbbjutásra, és nem zárták ki őket a sorozatból.

A Blackpool így továbbra is vár a leendő ellenfelére, a párharc győztesét december 19-én fogadja a harmadosztályú klub a legjobb 128 között, az FA-kupa második fordulójában.