Fantasztikus cselt csinált a Manchester United focistája - videó

fbl Horizontal
Manchester United's Brazilian midfielder #21 Antony and Manchester United's Portuguese defender #20 Diogo Dalot react during the English Premier League football match between Manchester United and Chelsea at Old Trafford in Manchester, north west England, on December 6, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Manchester United szurkolói alig hittek a szemüknek, amikor szerda este a csapatuk rég nem látott jó játékkal nyert a Chelsea ellen.

Ezt a reakciót várták a Manchester United szurkolói

A Newcastle elleni bajnoki vereség után mindenki temette a csapatot, hiszen az valóban katasztrofálisan szerepelt, alig tudott helyzetet kialakítani, akár sokkal nagyobb különbséggel is nyerhetett volna a Eddie Howe csapata.

A Manchester United és Antony is sokat fejlődött Forrás: AFP/Oli Scarff

Szerdán aztán ha nem is egy csapásra, de sok minden megváltozott. Erik ten Hag menedzser kihagyta a csapatból Anthony Martialt és a Newcastle ellen csak lézengő támadót, Marcus Rashfordot is.

A Manchester United hozzáállásával ezúttal nem volt probléma, a játékosok hajtottak az első perctől az utolsóig, ami alapvető elvárás lenne. A United focistái rengeteg labdát szereztek, akár a 2-1-es sikernél nagyobb arányban is nyerhettek volna a Chelsea ellen.

Az első félidőben Bruno Fernandes kihagyott egy tizenegyest és a londoniak kapusa, Sanchez is bemutatott pár bravúrt.

Nem várt jó mutatók a Chelsea ellen

A Manchester United 4,46-os xG mutatóval zárt, ami a várható gólok számát mutatja meg a meccsen a helyzetek minősége alapján. Ez a szám 2021 februárja óta a legmagasabb volt a csapattól egy meccsen. Érdekesség, hogy ugyanez az adat pár nappal korábban a Newcastle ellen 0,38 volt. A fejlődés az ellenfél hasonló mutatójában is tetten érhető, ugyanis a Newcastle 3 fölött teljesített a manchesteriek ellen, míg a Chelsea ellen ezt sikerült nagyjából megfelezni.

A játékosok közül érdemes kiemelni a csapatba bekerült marokkói Amrabatot, aki a válogatott formáját hozta, rengeteg labdaszerzéssel. Scott Mc Tominay két gólt szerzett és a két szélső is remekelt, Alejandro Garnacho és a brazil Antony is.

Utóbbi egy fantasztikus cselt is bemutatott honfitársa, Thiago Silva ellen, és ebben a szezonban messze a legjobb meccsét produkálta. A brazilnak van honnan fejlődnie ugyanis ebben a szezonban még se gólja, se gólpassza nincsen.