Megtalálta Szoboszlai utódját az RB Leipzig

SSC Napoli v Empoli FC - Serie A TIM Eljif Elmas SSC Napoli Empoli FC Stadio Diego Armando Maradona Serie A TIM Calcio Match - Sport General News Sports Pilka nozna Futbol Serie A Fussball italien foreignfootball Club Soccer Club Football championnat Napl
Eljif Elmas of SSC Napoli during the Serie A TIM match between SSC Napoli and Empoli FC at Stadio Diego Armando Maradona Naples Italy on 12 November 2023. (Photo by Franco Romano/NurPhoto) (Photo by Franco Romano / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A Bundesligában szereplő RB Leipzig megvette a Napoli 24 éves észak-macedón középpályását, Elif Elmaszt, mégpedig azzal a nyilvánvaló céllal, hogy pótolja valamiképpen Szoboszlai Dominikot.

A nyáron 70 millió euróért a Liverpoolba igazoló magyar válogatott focista ugyanis komoly űrt hagyott maga után a lipcsei középpályán, amit a Hoffenheimből szerződtetett Christoph Baumgartner láthatóan nem tudott betölteni, írja a Magyar Nemzet.

Elif Elmasz Lipcsében sem kap könnyű örökséget Forrás: NurPhoto via AFP/Franco Romano/NurPhoto/Franco Romano

A még csak 24 éves, de már 56-szoros észak-mecedón válogatott Elif Elmasztól is azt várják, hogy pótolni tudja a magyar focistát. És erre van is esély, hiszen Elmasz épp úgy, mint Szoboszlai a középpálya teljes szélességében, azaz mindkét vonal mellett és középen is bevethető.

Elmasz bár tavaly bajnok lett a Napoli színeiben, az idei szezonban 16 meccsen mindössze 477 percet töltött a pályán, ami átlagosan alig félórát jelent, ennél nyilván többre vágyik. Lipcsében 2028-ig írta alá, erre meg is lehet majd a lehetősége. A klubok nem hozták nyilvánosságra az átigazolási díjat, de a jól értesült Fabrizio Romano szerint 25 millió eurót fizetett érte a német klub.

A Napoliban 189 mérkőzésen pályára lépő Elmasz a magyar válogatott Gulácsi Péter és Willi Orbán csapattársa lesz. A hatos mezszámot kapta meg, és január másodikán már a Leipzig játékosaként utazik a csapat edzőtáborába, La Magnába.