Vágólapra másolva!
A spanyol AS sportnapilap értesülése szerint a Real Madrid januárban ismét ajánlatot tesz Kylian Mbappénak, a Paris Saint-Germain francia világbajnok támadójának. Azonban a Királyi Gárdánál nem akarják a végtelenségig húzni az időt, ezért 15 napot adnak a francia sztárnak, hogy döntsön a jövőjéről.

Folytatódik az Mbappé-saga

A Paris Saint-Germain támadójának jövő nyáron jár le a szerződése, és ha valóban nem hosszabbítja meg azt – ahogy azt már korábban bejelentette – akkor január 1-től szabadon tárgyalhat a kérőivel. A spanyol AS azt írja, hogy ha Mbappé idén nem hosszabbít a katari tulajdonban lévő csapattal, akkor január elején megindít egy offenzívát a világbajnok csatár megszerzéséért.

Mbappé nyáron minden bizonnyal távozik Párizsból Forrás: NurPhoto via AFP/Ibrahim Ezzat

Azonban Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke nem akar ismét bohócot csinálni magából, azért tudatni fogja Fayza Lamarival, a játékos édesanyjával, aki egyben az ügynöke is, hogy 15 napjuk van arra, hogy meghozzák a döntésüket.

A B-terv sem rossz, ha Mbappé mégsem érkezik

A spanyol lap azt is írja, hogyha Mbappé nem képes 15 nap alatt dönteni, akkor életbe léptetik a B-tervet, aki nem más mint a Manchester City sztárja, Erling Haaland. Az Aranylabda-szavazáson második helyen végzett norvég támadó szerződésében ugyanis szerepel egy olyan kitétel, miszerint 2024 nyarán 150 millió euróért eligazolhat.

Haaland az első angliai szezonjában elképesztő rekordokat döntött Forrás: AFP/Paul Ellis

Haaland sosem titkolta, hogy vonzó számára a Real Madrid, nem mellesleg újra együtt játszhatna a korábbi dortmundi csapattársával, Jude Bellinghammel. És persze az sem elhanyagolandó tény, hogy Haalandnak Marbellán van nyaralója, és minden szabadidejét ott tölti.

Haaland vagy Mbappé?

Haaland a világ legjobb befejező csatára, Mbappé viszont sokkal komplexebb futballista. Hacsak így nézzük, akkor a francia támadó nagyobb fogás lenne. Azonban Mbappé posztján ott van a Realban a brazil válogatott Vinícius Junior, míg a középcsatár posztján Karim Benzema távozása óta óriási űr tátong.

Az átigazolás emberi oldalát is érdekes vizsgálni. Haalandnak sem Dortmundban, sem a Manchester Cityben nem voltak sztárallűrjei. A norvég mondhatni egy gép, aki csendben teszi a dolgát és ontja a gólokat. Ezzel szemben viszont Mbappé elvárja, hogy mindig ő legyen a középpontban és folyamatosan forr körülötte a levegő, így nem lenne meglepő, ha Florentino Pérez végül Haaland mellett döntene.

A Real-szurkolók nem kérnek Mbappéból?

A nemzetközi sportsajtó 2022 májusában tényként kezelte, hogy Kylian Mbappé nem hosszabbítja meg a szerződését a Paris Saint-Germainnél, és Real Madrid játékosa lesz. Azonban megakadtak a tárgyalások, ugyanis a világbajnok csatár édesanyja - aki egyben az ügynöke is - több mint 100 millió eurós aláírási pénzt akart kicsikarni Florentino Péreztől, a Real Madrid elnökétől. Emellett Mbappé madridi szerződése azért (is) eshetett kútba, mert a támadó arculati jogaiból származó bevételek 50 százalékát a spanyol klub kívánta megtartani, ebbe pedig nem ment bele Kylian Mbappé.

Egyre bizonytalanabb Kylian Mbappé jövője a PSG-nél Forrás: AFP/Jean-Christophe Verhaegen

Hosszas huzavona után aztán a világbajnok francia támadó kettő plusz egy évvel meghosszabbította a szerződését a Paris Saint-Germainnel, mindezt 300 millió eurós aláírási pénzért és idényenként 100 millió euróért, amivel a világ legjobban kereső focistája lett.

Mbappé aztán 2023 nyarán is robbantott egy bombát, ugyanis levélben tájékoztatta a párizsi klub vezetőit, hogy biztosan nem fogja meghosszabbítani a 2024-ben lejáró szerződését. Azonban a világbajnok francia támadó azt is kijelentette, hogy esze ágában sincs távozni Párizsból, a most futó szezonban is a Paris Saint-Germain játékosa lesz, mert nagyon jól érzi magát a klubnál.

Mbappé lassan egy éve arra készül, hogy lepörgesse a szerződését jövő nyárig, utána pedig szabadon válogathat az ajánlatok közül.