Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-bajnokság szombat esti sorsolását az olaszok is izgatottan várják. Luciano Spalletti, az olasz válogatott szövetségi kapitánya exkluzív interjút adott a Hír TV-nek, amiben Marco Rossiról és Szoboszlai Dominikról is beszélt.

Az olasz edzők is fejlődhetnek külföldön

"Figyelemmel kísérem Marco Rossi munkáját. A külföldön dolgozó olaszok mintha eggyel több sebességi fokozattal rendelkeznének – mondta a Hír Tv-nek adott exkluzív interjúban Luciano Spalletti. Az olasz válogatott szövetségi kapitánya meg is indokolta, mire gondol. Szerinte azok az olasz szakemberek, akik külföldön is megfordultak, megismertek egy új közeget, abba bele is illeszkedtek, s ez az alkalmazkodási képesség a munkájukra is jótékony hatással van. Ez persze magára Spallettire is érvényes, hiszen öt éven át dolgozott Oroszországban.

Luciano Spalletti 33 év után nyert bajnoki címet a Napolival Forrás: AFP/Andreas Solaro

A 2024-es Európa-bajnokság csoportjait szombat este sorsolják ki, a magyar válogatott a második kalapból várja a ceremóniát és akár a csupán a negyedik kalapba került Olaszországgal is összekerülhet. Luciano Spalletti kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy szeretné-e elkerülni Marco Rossi csapatát.

Szoboszlai jó helyen lenne Olaszországban

"Bár személyesen nem ismerem Szoboszlai Dominikot, de tudom, hogy kiváló képességekkel megáldott játékos. Az olasz futball pedig lehetőséget adna neki a további fejlődésre. Szívből kívánom neki, hogy legyen sikeres Angliában, de jól tenné, ha Olaszországban is megméretné magát" – idézi Spallettit a Magyar Nemzet.

Luciano Spalletti az előző idényben harminchárom év után vezette ismét bajnoki címre a Napolit, a csapat a Bajnokok Ligájában is egészen a negyeddöntőig menetelt. Ezek után mindenkit meglepetésként ért, hogy a tréner bejelentette, távozik.

Spalletti persze valószínűleg már a bejelentéskor tudta, hogy mi lesz a folytatás, augusztusban őt nevezték ki az olasz válogatott szövetségi kapitányának, miután az elődje, Roberto Mancini távozott.