Távozik Gulácsi Péter és Willi Orbán lipcsei csapattársa

RB Leipzig - Young Boys Bern Sports soccer Horizontal CHAMPIONS LEAGUE GESTURES
13 December 2023, Saxony, Leipzig: Soccer: Champions League, Group Stage, Group G, Matchday 6 RB Leipzig - Young Boys Bern at the Red Bull Arena. Leipzig players Timo Werner (l) and Emil Forsberg high-five during the changeover. Photo: Jan Woitas/dpa (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint megszületett a megállapodás a Gulácsi Pétert, illetve Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig és a New Yord Red Bulls között, így a német csapat svéd válogatott középpályása, Emil Forsberg januártól az MLS-ben folytatja pályafutását.

Az átigazolási hírekben rendre jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano arról számolt be a közösségi oldalán, hogy Emil Forsberg megegyezett a személyes feltételekről az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő New York Red Bulls csapatával, így hamarosan távozhat.

Emil Forsberg távozik Lipcséből, az MLS-ben folytatja Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

Forsberg 2015 januárjában csatlakozott a Malmötől az akkor még másodosztályú lipcsei klubhoz, amelynek színeiben azóta eddig 323 mérkőzésen 70 gólt és 68 gólt jegyzett, összesen pedig két Német Kupát, valamint egy Német Szuperkupát nyert a csapattal.

A hírek szerint a 32 éves középpályás 2027-ig ír alá az RB Leipzig New York-i testvércsapatához, plusz egy opciós évvel.

A hivatalos bejelentésre pedig még a Bundesliga téli szünete előtt sor kerülhet. Már csak azért is, mert a Leipzig legendája már csupán két mérkőzésen fog pályára lépni, mielőtt csatlakozna új együtteséhez. Mindezt a német csapat vezetőedzője, Marco Rose is megerősítette a szerdai Young Boys elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzés után.

"Azt hallottam Emiltől, hogy a következő két meccsre szeretne koncentrálni. Csak az lebeg a szeme előtt, hogy a legnagyobb tisztelettel tudjon távozni" – mondta Marco Rose.