A Ferencváros koszorúja is ott volt Franz Beckenbauer megemlékezésén

BECKENBAUER, Franz
München, 2024. január 19. Virágkoszorúk Franz Beckenbauer világbajnok német labdarúgó és edző búcsúztatásán a müncheni Allianz Arénában 2024. január 19-én. Beckenbauer, a világ labdarúgásának meghatározó alakja január 7-én, 78 éves korában elhunyt. MTI/EPA/Szilágyi Anna
Vágólapra másolva!
Csaknem 30 ezer szurkoló vett részt azon a pénteki megemlékezésen, amelyet a német bajnoki címvédő Bayern München labdarúgóklub rendezett az Allianz Arenában a január 7-én elhunyt Franz Beckenbauer tiszteletére.

A világ labdarúgásának meghatározó alakja, a játékosként 1974-ben világ-, két évvel korábban Európa-bajnok, szövetség kapitányként pedig 1990-ben vb-győztes legendás futballista 78 éves korában halt meg. Korábbi csapattársa, Uli Hoeness beszédében közölte: "Tizenkét napja vagy halott, és nagyon hiányzol. Megtiszteltetés volt veled játszani, és igazi hőstett volt, amikor hosszú évek gürcölése után elhoztad nekünk a 2006-os világbajnokságot" - mondta a volt klubelnök.

A Ferencváros koszorúja is ott volt a müncheni Allianz Arenában Forrás: MTI/EPA/Szilágyi Anna

Frank-Walter Steinmeier köztársasági elnök azzal kezdte, hogy nem tudhatja, sportolnak-e az angyalok.

- tette hozzá.

Uli Hoeness, a Bayern München labdarúgóklub korábbi elnöke mond beszédet Franz Beckenbauer búcsúztatásán Forrás: MTI/EPA/Szilágyi Anna

A búcsúzkodók között ott volt Gianni Infantino, a nemzetközi, továbbá Aleksander Ceferin, az európai szövetség elnöke, a német futball nagyjai közül Günter Netzer, Paul Breitner, Berti Vogts, Karl-Heinz Rummenigge és Lothar Matthäus, valamint Julian Nagelsmann szövetségi kapitány is.

A helyszínen tisztelgett a németek legendás játékosa előtt a Nemzeti Sport főszerkesztője, Szöllősi György, valamint Orosz Pál, a Ferencváros vezérigazgatója, az Európa futballklubjait tömörítő szervezet, az ECA vezető testületének tagja és Hajnal Tamás, az FTC sportigazgatója, aki korábban a Schalke, a Karlsruhe, a Borussia Dortmund és a Stuttgart színeiben játszott a Bundesligában. Az Allianz Arena kezdőkörénél elhelyezett koszorúk között többek között ott volt a Ferencváros zöld-fehér virágokkal, valamint zöld szalagokkal díszített virágfüzérje is.