Vágólapra másolva!
A Bors megvizsgálta, hogy mennyire jó döntést hozott Szoboszlai Dominik a nyáron akkor, amikor a Bajnokok Ligája-induló Newcastle United helyett végül az Európa-ligában szereplő Liverpool labdarúgócsapatánál folytatta a pályafutását.

Szoboszlai Dominik nyáron 70 millió euróért igazolt át a német RB Leipzig együttesétől az angol Liverpool klubjához. A magyar fociválogatott csapatkapitánya tehát a nevesebb, de a BL-ben idén nem induló csapathoz szerződött, méghozzá az angol élvonalban negyedik helyen végző, ezzel a Bajnokok Ligájába jutott, komoly projektet dédelgető Newcastle United helyett, amely szintén érdeklődött iránta. Utólag ki lehet jelenteni, hogy Szoboszlai nagyszerűen döntött, hiszen a Liverpool ebben a szezonban messze jobban teljesít a Szarkáknál – írta a Bors.

Szoboszlai Dominik nem a Newcastle színeiben, hanem a Newcastle ellen lépett pályára újévkor Forrás: AFP/Peter Powell

Összeomlott a Newcastle

A szaúdi tulajdonban lévő Newcastle világsztárok helyett nagy potenciállal rendelkező, fiatal focistákat igazolt az elmúlt két évben, velük ért el sikereket tavaly. A nyáron aztán a kerethez Szoboszlai Dominik helyett Sandro Tonali csatlakozott, akit a klub hasonló összegért (64 millió euróért) hozott Angliába, mint amennyiért Szoboszlai végül a Liverpoolba került. Azonban

az anyagi biztonság és a minőségi játékoskeret ellenére a BL-ből (utolsóként) és a Ligakupából kiesett, a Premier League-ben pedig csupán a 10. helyen áll, az elmúlt négy bajnokiját elveszítve.

Tonalit ráadásul azóta 10 hónapra eltiltották a labdarúgástól, miután fogadási botrányba keveredett, a sérült Joelintont pedig ittas vezetésért büntették meg. A brazil focista mellett ráadásul a másik húzóember, Bruno Guimaraes is jó eséllyel távozik a közeljövőben a Newcastle-től.

Szoboszlaival a soraiban menetel a Liverpool

A Bors kiemelte, hogy a tavaly visszafogott teljesítményt nyújtó

Liverpool ezzel szemben szárnyal az idei szezonban: a bajnokságot vezeti, mellette pedig a Ligakupában, az FA-kupában és az Európa-ligában is kiválóan szerepel.

Szoboszlai Dominik a kulcsembere a Vörösök szereplésének, 26 tétmérkőzésen már 1841 percnyi játéknál tart, és eddig 4 gólt és 3 gólpasszt szerzett. Az éppen a Newcastle ellen összeszedett sérüléséből pedig vélhetően a napokban teljesen felépül, és akár a szerdai Fulham elleni Ligakupa-elődöntő-visszavágón is ott lesz.