A Lipcse edzője sem számított arra, hogy a visszatérése után rögtön ez történik Willi Orbánnal

Willi Orbán, Marco Rose
Leipzig's Hungarian defender Willi Orban (L) and Leipzig's German head coach Marco Rose shake hands at the end of the UEFA Champions League round of 16, first-leg football match between RB Leipzig and Manchester City in Leipzig, eastern Germany on February 22, 2023. (Photo by Ronny Hartmann / AFP)
Vágólapra másolva!
Kedden teljesítette első teljes edzését a német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig csapatánál a magyar válogatott Willi Orbán, aki szeptemberben szenvedett keresztszalag-szakadást. A tréning alapján Orbán már a lipcseiek hétvégi bajnokiján pályára léphet.

A magyar fociválogatott védőjének térde szeptemberben, a csehek elleni felkészülési mérkőzésen sérült meg, azóta nem lépett pályára sem a klubjában, sem a nemzeti együttesben. A múlt héten a csapata vezetőedzője, Marco Rose nem túl ígéretesen nyilatkozott az állapotáról.

Kedden, az edzésen számíthattunk rá a passzjátékban, aztán a szögletek gyakorlásánál is beszállt. Nagyon bízom benne. Ha odajön hozzám, és azt mondja, hogy készen áll a meccsekre, akkor beszélhetünk róla, hiszen ő a csapatkapitányunk. De egyelőre ott tartunk, hogy ha az orvosokat és a fizioterapeutákat kérdezem az állapotáról, akkor ők még óvatosságra intenek" – nyilatkozta Rose a hétvégi bajnokit megelőzően.

Willi Orbánra akár már a hétvégén számíthat Marco Rose Forrás: AFP/Ronny Hartmann

Váratlanul jól teljesített az edzésen Willi Orbán

A gyenge formában lévő Leipzig szombati, Leverkusen elleni Bundesliga-meccsén Orbán még valóban nem játszott, ám a január 23-ai, első teljes edzése lapján a következő fordulóban már számíthat rá Rose. A Bild beszámolója alapján Willi Orbán kesztyűben és sapkában, de rövidnadrágban lépett a lipcsei edzőpályára kedden,

a csapatkapitány 65 percig végig hajtott, és csak egy tapasz emlékeztetett a sérülésére.

„Ő rendkívül fontos számunkra. Jó volt, hogy az egész edzést gond nélkül, mosollyal az arcán teljesítette – mondta Orbán csapattársa, Kevin Kampl. – Természetesen

A hírek szerint a keddi edzés előtt Rose hosszan elbeszélgetett Orbánnal és a csapatorvossal, Dr. Frank Strieglerrel, majd az orvos a tréning után is konzultált a csapatkapitánnyal, nem sokkal később pedig jó hangulatban dedikált a szurkolóknak.

A múlt heti Rose-nyilatkozatban elhangzottakhoz képest meglepően fitten és jól teljesítő

Orbán tehát akár már szombaton, a Stuttgart elleni rangadón szerephez is juthat a csapatában.