Vágólapra másolva!
A Real Madrid vasárnap botrányos játékvezetői ténykedés mellett győzte le az Almería csapatát a spanyol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában. Mindezt hatalmas felháborodás követett az ellenfél játékosai és szurkolói részéről, ám most nyilvánosságra kerültek a VAR-szoba és a bíró között lezajlott beszélgetés hangfelvételei.

Az Almería már az első félidő végén 2-0-ra vezetett, de a Real a fordulás után előbb egyenlített, majd egy vitatható videóbírós ítéleteknek köszönhetően a 99. percben szerzett góllal tudott fordítani. A mérkőzésen viszont több olyan ítélet is született, ami az Almeríát sújtotta.

Őrült meccsen győzte le a sereghajtót a Real Madrid Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou

Folytatódik a cirkusz a Real Madrid botrányos meccse után

Carlo Ancelotti csapata 2-0-s hátránynál tizenegyeshez jutott, miután VAR-szobából Hernández Hernández észrevett egy kezezést a tizenhatoson belül. Az azonban fel sem tűnt, hogy Antonio Rüdiger szabálytalanságot követett el. Francisco José Hernández Maeso játékvezető végül megítélte a büntetőt.

VAR-szoba (Hernández Hernández): Fran, felülvizsgálatot javaslok az Almería védőjének lehetséges kezezése miatt. Francisco José Hernández Maeso erre így válaszolt: Tökéletes. A beadás eltalálja az Almería védőjének karját. Lap nélküli büntetőt fogok ítélni.

Aztán a következő vitatott eset az volt, amikor a szépítés után egy félpályánál történt korábbi szabálytalanság miatt elvett a videóbíró egy gólt a vendégektől. Hosszas videózás után a játékvezető végül érvénytelenítette a szabályos gólt.

"Gyere ki, Fran, nézd meg az esetet. Javaslom, hogy vizsgáljuk meg az akciót a gól előtti esetleges támadó szabálytalanság miatt" - mondták a VAR-szobából a bírónak.

- válaszolta Francisco Hernández játékvezető.

A madridiak egyenlítő gólja még nagyobb felháborodást váltott ki az Almería játékosainál, miután Vinícius válláról-felkarjáról pattant a kapuba a labda. Hernández Hernández aztán ismét felszólította a játékvezetőt, hogy változtassa meg döntését. Felmerült az is, hogy szabálytalansággal indult a Real Madrid támadása, de ezt a játékvezető azonnal elvetette. Íme, a párbeszéd, ami lezajlott a VAR-szoba és a játékvezető között az eset után:

Az Almeria továbbra is nyeretlen, és a tabella utolsó helyén áll mindössze hat ponttal.