Vágólapra másolva!
Mint ismert, a Girona 5-1-es győzelmet aratott a vendég Sevilla felett a spanyol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában. A mérkőzésen a fiatal magyar védő Yaakobishvili Antal a 29. percben állt be, aki most debütált a La Ligában. Yaakobishvili Antal személyében így több mint tíz év után jászott újra magyar játékos a spanyol élvonalban.

Több mint 10 év után lépett pályára újra magyar játékos a La Ligában

Egészen pontosan

legutóbb 2013. június elsején szerepelt magyar játékos La Liga-meccsen, mégpedig Pintér Ádám a Zaragoza csapatában az Atlético Madrid ellen.

Yaakobishvili Antal debütált a La Ligában Forrás: Girona

Az, hogy a Girona keretébe tartozó, U21-es válogatott, 19 éves Yaakobishvili Antal – akinek az édesapja grúz, de Budapesten született – lehetőséget kapott, nem teljesen váratlan, hiszen szerdán a Rayo Vallecano elleni spanyol Király Kupa-mérkőzésen már bemutatkozott. A Girona 3-1-re nyert, és a középhátvédet akkor a szünetben cserélte be Míchel Sánchez vezetőedző - írja a Magyar Nemzet.

Yaakobishvili Antal megállta a helyét, de akkor még nem tudhatta, hogy vasárnap a Sevilla elleni találkozóra egyáltalán a keretbe kerül-e. A felnőttválogatottal kapcsolatban azt mondta, egyelőre álom neki, hogy a nemzeti csapatban pályára lépjen,

először abban az U21-es együttesben kell bizonyítania, amelyben eddig egyszer lépett pályára.

Messze még Marco Rossi meghívója, de máris Budapest császárnak nevezik

"Marco Rossi meghívója még messze van, addig sokat kell fejlődnöm, lépésről lépésre szeretnék haladni. Szeretnék a következő egy évben minél többet játszani a Girona első csapatában, a többit majd meglátjuk" – zárta Yaakobishvili Antal.

A lap szerint a magyar játékos 42 passzából 37 volt sikeres, hét indításából öt, háromszor tisztázott, kétszer szerelt, hét párharcából négyet megnyert. A Girona X-oldala

Budapest császárának nevezte!

Ami a mérkőzést illeti, a katalán csapat a 10. percben hátrányba került, de az ukrán Artem Dovbik a 19. percig mesterhármast ért el hat perc leforgása alatt. A második félidőben egy másik ukrán, Viktor Cigankov is a vendégek kapujába talált, a végeredményt pedig az uruguayi Cristhian Stuani állította be a 89. percben.