Szoboszlai Dominikék edzője megható gesztust tett a halálos beteg edzőlegendának

Jürgen Klopp, Liverpool
Liverpool's German manager Jurgen Klopp gestures on the touchline during the English Premier League football match between Liverpool and Newcastle United at Anfield in Liverpool, north west England on January 1, 2024. (Photo by PETER POWELL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Jürgen Klopp megható felajánlást tett, ugyanis meghívta a Liverpoolhoz a halálos beteg Sven-Göran Erikssont, aki mindig arról álmodott, hogy egyszer a Liverpoolt irányíthatja.

Január elején derült ki, hogy az angol labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányát, Sven-Göran Erikssont végső stádiumú rákkal kezelik, és legfeljebb egy éve lehet hátra. A 75 éves svéd szakember a Sky Newsnak adott interjújában sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy soha nem irányíthatta a Liverpoolt, amelynek nagy szurkolója.

Miután kiderült, hogy Eriksson súlyos betegséggel küzd, a Liverpool szurkolói felvetették annak a lehetőségét, hogy a svéd edző lehetőséget kapjon a kispadon márciusban egy Ajax elleni gálameccsen, ahol majd a holland csapat és a liverpooli legendák lépnek pályára. Ugyan nem tudni, hogy ez lehetséges-e, de a Pool edzője, Jürgen Klopp nem zárkózik el a lehetőségtől, sőt, személyesen hívta meg Erikssont a Liverpool edzőközpontjába.

Klopp kölcsönadná a Liverpoolt a halálosbeteg edzőnek

"Sajnos nem ismerem személyesen. Soha nem találkoztunk, ha jól tudom. Nyilvánvalóan nagyon megdöbbentett a hír, amikor megtudtam, hogy beteg. Arról most hallottam először, hogy egész életében Liverpool-szurkoló volt, de eljutottak hozzám is a legendák meccse kapcsán tett felvetések. Azért a meccsért nem én felelek, nincs ráhatásom, így nem tudok semmit mondani.

Az oldalvonal mellé állni már bonyolultabb lenne, de nagyon szívesen megmutatunk neki mindent arról, hogyan fejlődött az elmúlt tíz évben ez a csodálatos klub. Szerintem nincs akadálya, hogy eljöjjön és eltöltsön itt néhány csodálatos órát" – idézte Kloppot a Liverpool Echo.

Jürgen Klopp egy napra kölcsönadná a Liverpoolt a halálos beteg edzőnek Forrás: AFP/Peter Powell

Eriksson 30 éves sem volt, amikor már a svéd élcsapat, a Degerfors edzője lett, majd az IFK Göteborggal megnyerte az 1982-82-es UEFA-kupát, ami egy csapásra sztáredzőt csinált belőle. Ezt követően olyan csapatok kispadján ült, mint a Benfica, az AS Roma, a Fiorentina, a Lazio, a Sampdoria és a Manchester City. Az angol válogatott kispadján öt és fél évet töltött 2001 és 2006 között. Beckhamék az ő vezetésével verték meg Münchenben 5-1-re a németeket, jutottak ki a 2002-es és a 2006-os világbajnokságra, de mindkét tornán a negyeddöntőben búcsúztak, ami komoly csalódást jelentett.