Megint megalázták a Manchester United kapusát

fbl Horizontal
Cameroon's goalkeeper #24 Andre Onana warms up ahead of during the Africa Cup of Nations (CAN) 2024 group C football match between Gambia and Cameroon at Stade de la Paix in Bouake on January 23, 2024. (Photo by KENZO TRIBOUILLARD / AFP)
Vágólapra másolva!
Megint megalázták a Manchester United kameruni kapusát, André Onanát, aki már a hazája válogatottjának sem kell.

A sokat kritizált manchesteri kapust csak a kispadra nevezték csapata sorsdöntő, Gambia elleni meccsére az Afrika-kupán. A Manchester United kapusa lemaradt csapata első csoportmeccséről, miután repülője késve ért csak Elefántcsontpartra így a Guinea elleni találkozóra nem nevezték, mert ott akart még lenni a Tottenham elleni bajnokin. Onana magánrepülővel "rohant" a meccs helyszínére, de így is kihagyták a kezdőből az eső meccsen.

André Onana csak a cserék közé került Forrás: AFP/Kenzo Tribouillard

A második meccsen kezdő volt, de csapata kikapott 3-1-re a címvédő Szenegáltól, Onana pedig potyázott is. Most, Gambia ellen Fabrice Ondoa kezdett megint, aki az első meccsen is szerepelt, aminek 0-0 lett a vége.

Kamerunnak kell a jó eredmény, mert csak csoportharmadikok a meccs előtt. Ondoa egyébként a francia harmadik vonalban, a Nimes csapatában szerepel.

Onana egyszer már visszavonult a válogatottól a 2022-es világbajnokságot követően, miután fegyelmi eljárás indult ellene a szerbek elleni meccset követően. Onana az Afrika-kupa előtti, Zambia elleni barátságos meccset a Manchester United FA-kupa-mérkőzése miatt kihagyta, ezért elképzelhető, hogy az edzője "bosszúból" nem számol vele.

Frissítés: Kamerun 3-2-re nyer, így a második helyen továbbjutott a csoportjából.