Újabb fordulat jöhet Marco Rossi legfontosabb focistájának jövőjében

Magyarország - Montenegró, EB-selejtező, foci, 2023.11.19. labdarúgás, Európa-bajnoki selejtező, Magyarország–Montenegró, Szoboszlai Dominik , Rossi, öröm,
A magyar csapat gólszerzői: a duplázó Szoboszlai Dominik és a 77-szeres válogatott Nagy Ádám
Vágólapra másolva!
A 77-szeres magyar válogatott Nagy Ádám az őszi szezonban kevés lehetőséget kapott az olasz másodosztályban szereplő Pisa csapatában, így a közelgő Európa-bajnokság miatt arról is lehetett hallani, hogy a több játéklehetőség reményében a 28 éves középpályás klubot vált a téli átigazolási időszakban. Kövesdi Viktor, a játékos menedzsere nemrég cáfolta azokat a híreket, miszerint Nagy Ádám klubot váltana a télen, azonban ügynöke a Nemzeti Sportnak most elmondta, hogy a 28 éves középpályás tavasszal távozni fog a Pisa csapatától.

Nagy Ádám az őszi szezonban csak 451 percnyi játéklehetőséget kapott az olasz másodosztályban szereplő csapatban, Marco Rossi szövetségi kapitány pedig többször is hangsúlyozta, hogy aki be akar kerülni az Európa-bajnokságra készülő keretbe, annak játszania kell. A 77-szeres válogatott Nagy Ádám évek óta alapembernek számít a nemzeti csapatban. Marco Rossi a kinevezése után elmondta, csak az játszhat a válogatottban, aki rendszeresen pályára lép a klubcsapatában. Nagy Ádám a kivétel, aki erősíti a szabályt, mert ő pótolhatatlan.

Nagy Ádámnak (jobbra) az Eb előtt fontos a rendszeres játéklehetősg Fotó: Csudai Sándor - Origo

Csakhogy ezt a kijelentést az olasz szakember még évekkel ezelőtt tette, azóta viszont olyan játékosokkal erősödött a magyar válogatott középpályája, mint az Union Berlinben futballozó Schäfer András, vagy a Hertha Berlinben alapember Dárdai Márton, aki a napokban hozta meg a döntést arról, hogy a német helyett a magyar válogatottban fog szerepelni.

Dárdai érkezésével Nagy Ádámnak is lépnie kellene, ugyanis az Eb-keretben csak 23 játékost lehet nevezni, akiknek pedig tavasszal meccshiánya lesz, azok ki fognak maradni Marco Rossi keretéből. Vélhetően ezért is döntött a váltás mellett Nagy Ádám, aki a Pisa legutóbbi két bajnokiján nem kapott lehetőséget, múlt héten a Spezia elleni meccsen pedig a keretnek sem volt a tagja

Ádám számára természetesen az a fő cél, hogy a nyári Európa-bajnokságra a lehető legjobb formába kerüljön, ehhez pedig folyamatos játéklehetőségre van szüksége. Ennek érdekében tavasszal, fél évre kölcsönben folytathatja a pályafutását.

Több országból voltak érdeklődések, de ilyen rövid időre Ádám nem szeretett volna országot is váltani, így várhatóan Olaszországon belül kerül majd kölcsönbe” – nyilatkozta a Nemzeti Sport megkeresésére a középpályást képviselő CMG menedzseriroda társtulajdonosa, Kövesdi Viktor.

Olasz sajtóértesülések szerint Nagy Ádámot még a héten kölcsönadhatja a Pisa. A 77-szeres magyar válogatott középpályás várhatóan egy másik olasz másodosztályú csapathoz kerül. Korábban a Catanzaro, a Spezia és a Cremonese érdeklődéséről lehetett hallani, de a Nemzeti Sport úgy tudja, Nagy Ádám iránt többek között a török Rizespor és az erdélyi Sepsi OSK is érdeklődött, de keresték Hollandiából és az MLS-ből is, azonban fentiek alapján az olaszországi folytatás valószínűsíthető.