Vágólapra másolva!
A belga Genk csapatától az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS) szereplő Los Angeles Galaxy együtteséhez szerződött Joseph Paintsil, a Ferencváros egykori játékosa, méghozzá kiemelt fizetéssel.

A 26 éves, ghánai válogatott jobbszélső, Joseph Paintsil a 2017-18-as szezonban volt a Ferencváros focistája, az idényben 27 mérkőzésen 10 gólig jutott. A szezon végén azonban botrányos körülmények között távozott Magyarországról: betegségre hivatkozva becsapta a zöld-fehéreket, és titokban a Genkkel tárgyalt. Paintsil azóta a Genk játékosa volt, csupán egy évre került kölcsönbe a török Ankaragücü csapatához. A belga együttes színeiben 168 meccsen 40 gólt szerzett, és a Fradi ellen a Konferencia-ligában is pályára lépett ősszel.

Több mint 2 hónapos tárgyalás után azonban a Genk megállapodott a Los Angeles Galaxyval, így Paintsil az Egyesült Államokban folytatja a pályafutását – írta meg a Magyar Nemzet is.

A Jenkifoci információi szerint a kaliforniai együttes megközelítőleg 9 millió dollárt fizetett a ghánai szélsőért, a négy évre szóló szerződésben ráadásul az szerepel, hogy Paintsil kiemelt fizetésű focista lesz, azaz a tengerentúlon jellemző fizetési sapka rá nem vonatkozik a klubnál.

Kapcsolódó cikkek