Vágólapra másolva!
A Ferencváros kettős vereséggel búcsúzott a görög Olimpiakosszal szemben a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharcában, miután a hazai visszavágón 1-0-ra kikapott. A találkozó után a Fradi vezetőedzője, Dejan Sztankovics értékelt az M4 Sport kamerái előtt.

"Csalódott vagyok. Nem örülök. Ma este a jobb csapat jutott tovább. Sajnos több szituációban is ők voltak a jobbak, agresszívebb is volt az ellenfél, úgy hogy nem is kockáztatott. 

Nagyon-nagyon sajnálom a szurkolóinkat, mert telt ház volt, de nem tudtuk azt a tüzet nyújtani, amit elvárnának tőlünk és nem tudtuk nekik megadni a lehetőséget, hogy ünnepelhessenek velünk a meccs végén.

 A jövőre való tekintettel ez a meccs nagy lecke volt számunkra, hogy tudjuk mit kell tennünk egy olyan csapat ellen, amely jóval drágább kerettel és remek, minőségi játékosokkal rendelkezik. Ki fogjuk elemezni a meccset, de ilyenkor közvetlenül a lefújás után mindig nagyon nehéz bármit mondani. A mi utunk itt most befejeződött, holnaptól viszont már a bajnoki célokra fókuszálunk és mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük az újabb bajnoki címet, hogy jövőre visszatérhessünk.

Ferencvárosi TC - Olimpiakosz Pireusz, FTC, Fradi, Ferencváros, FradiOlimpiakosz, rájátszás a nyolcaddöntőért, UEFA Európa Konferencia Liga, Groupama Aréna, Budapest, 2024.02.22.
Dejan Sztankovics semmin sem változtatna a kupabúcsú ellenére
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo / Ladóczki Balázs - Origo

"Szerbiában van egy mondás: a háború után mindenki tábornok. Ha megismételhetném ezt a mérkőzést, akkor is ugyanazt a kezdőcsapatot küldeném pályára, semmin sem változtatnék" - mondta a Ferencváros szerb trénere.

"A srácoknak azt mondtam, hogy minimum annyit kell futnunk, mint az ellenfelünk. Nagyon sok második labdát kell megszereznünk középen és jó átadások kellenek, hogy veszélyes kontratámadásokat tudjunk vezetni, hogy ezáltal ki tudjuk zökkenteni kicsit az ellenfelet. Ha nálunk van a labda picit nyugodtabbak tudunk lenni, most viszont sok idegeskedés volt a pályán. Azonban ez normális. Nagy teher volt a srácokon és mindent kiadtak magukból, a második félidőben talán még picit jobbak is voltunk, de ez most nem volt elég ahhoz, hogy továbbjussunk" - zárta gondolatait a Fradi vezetőedzője.

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón is üzent Sztankovics a szurkolóknak, ahol zárásként a következőket mondta: "Szívből köszönöm a szurkolóknak a támogatást, és nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk lángra lobbantani azt a tüzet, amit ők csiholtak. Ígérjük, hogy jóvá fogjuk tenni a mai estét!” - mondta Sztankovics kétséget sem hagyva afelől, hogy milyen Ferencvárosra lehet számítani az idény folytatásában.