Vágólapra másolva!
Lionel Messi kétségtelenül az Inter Miami leghíresebb játékosa, azonban nem ő a leggazdagabb a floridai csapatban, hanem az egyik fiatal csapattársa, Leonardo Campana.

A 36 éves argentin klasszis már minden elért a futballban, amit csak lehetett: többek között nyolc aranylabda mellett a Bajnokok Ligáját négyszer, a spanyol bajnokságot tíz alkalommal nyerte meg a Barcelona játékosaként, az argentin válogatottat 2021-ben a Copa Américát, egy évvel később pedig a világbajnokságot nyerte meg. Tavaly kötött szerződést a David Beckham vezette Inter Miami csapatával, és rögtön toronymagasan a legjobban fizetett játékos lett az amerikai labdarúgó-ligában (MLS). 

Messi 2023-ban 130 millió dolláros bevétellel Cristiano Ronaldo mögött a világ második gazdagabb sportolója lett: 65 millió dollárt keresett a futballpályán, míg a másik 65 millió dollár üzleti érdekeltségeiből származott. Az argentin klasszis vagyonát nagyjából 650 millió dollárra taksálják, azaz jelenlegi árfolyamon mintegy 235 milliárd forintot keresett eddig pályafutása során, ennek ellenére nem ő az Inter Miami leggazdagabb játékosa, hanem az ecuadori Leonardo Campana. A 23 éves focista a családja miatt hatalmas vagyon birtokosa.

Lionel Messi, Leonardo Campana.
Leonardo Campana Lionel Messinél is gazdagabb
Fotó: AFP

Campana, aki korábban a Premier League-ben szereplő Wolverhampton Wanderersben is szerepelt, – igaz, egyetlen élvonalbeli bajnokin sem lépett pályára – 2022 januárjában igazolt kölcsönben az Inter Miamihoz, majd tavaly januárjában végleg megszerezte őt az amerikai csapat.

Messi vagyona eltörpül a milliárdos csapattárs mellett 

Az ecuadori támadó a korábbi profi teniszező, Pablo Campana fia. Campana szerepelt az Atlantában megrendezett 1996-os olimpián is, 2017 és 2019 között kereskedelmi minisztere volt, majd egy ingatlanfejlesztő céget alapított, amelynek jelenleg is a vezérigazgatója. A fiatal futballista nagymamája, Isabel Noboa pedig Ecuador egyik legkiemelkedőbb üzletasszonya, aki az elmúlt években számos ingatlan-, ipari, mezőgazdasági, idegenforgalmi és kereskedelmi beruházásokat hozott létre.

Lionel Messi, Leonardo Campana
Lionel Messi az Inter Miami leghíresebb játékosa, de nem a leggazdagabb
Fotó: AFP / AFP or licensors/Inter Miami's Argentine forward #10 Lionel Messi celebrates after assisting Inter Miami's Ecuadorian forward #09 Leonardo Campana scoring his teams third goal during the Major League Soccer (MLS) football match between Inter Miami CF and Los Angeles FC at BMO Stadium in Los Angeles, California, on September 3, 2023. (Photo by Frederic J. Brown / AFP)

A Daily Mail beszámolja szerint a Campana-család nettó vagyona meghaladja az egymilliárd dollárt, ami mellett Messi pénzügyi tőkéje messze eltörpül. Leonardo emellett a legendás ecuadori futballista, Gabriel Campanának a dédunokája, aki hat bajnoki címet nyert az 1920-as években.

Az MLS magyar idő szerint csütörtök éjjel rajtol, az első mérkőzésen Messiék a Real Salt Lake csapatát fogadják.