Vágólapra másolva!
Kerkez Milos ugyan már több hete felépült a sérüléséből, nem tud visszakerülni a Premier League-ben szereplő Bournemouth kezdőcsapatába. Andoni Iraola vezetőedző egy nyáron biztosan távozó hátvédet játszat helyette.

A sérüése után nem tud visszakerülni a kezdőcsapatba Kerkez Milos

Kerkez Milos a Bournemouth edzésén szenvedett bokasérülést még december végén, miután csapattársa, Dominic Solanke ráesett. A fiatal balhátvéd négy angol bajnokiról és egy FA-kupa találkozóról hiányzott, január 25-én, a Swansea ellen lépett újra pályára, csereként játszott egy félidőt az 5-0-ra megnyert összecsapáson.

Everton FC v AFC Bournemouth - Premier League EPL Season 2023-4 Soccer Saturday 7th October 2023 Everton vs Bournemouth Premier League Horizontal FOOTBALL
Kerkez Milos a sérülése után a partvonalon túl ragadt
Fotó: NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto/Mi News 

A 20 éves futballista teljesen egészséges, ám egyelőre nem tudott visszakerülni a kezdőcsapatba - írja a Bors.

A West Ham United ellen 13 percet játszott, majd a Nottingham Forest ellen is a találkozó hajrájára állt be (8 perc jutott neki). Szombaton a Fulham várt a csapatra, Kerkez azonban ismét a kispadról figyelhette az eseményeket, az első 45 perc után pedig már 2-0-ra vezetett az ellenfél. A 13-szoros magyar válogatott hátvéd beállt a szünetet követően és négy perccel ezután szépített a Bournemouth, de a Fulhamnek erre is volt válasza, így végül 3-1-re győzött.

Kerkez eddig 18 angol bajnokin játszott, 13-szor volt a kezdőcsapat tagja és ötször küldte be őt csereként Andoni Iraola vezetőedző. Ebből három az elmúlt bajnokikon történt, kissé érthetetlen, hogy miért mellőzi őt a spanyol tréner, 

főleg a posztriválisával, Lloyd Kellyvel összehasonlítva.

Kelly  - aki 2019 nyara óta erősíti a Bournemouthot - szerződése idén június 30-án jár le. 

A 25 éves védő viszont nem szeretne hosszabbítani, így a nyáron ingyen távozik majd az együttestől,

 korábban az AC Milan érdeklődéséről lehetett hallani vele kapcsolatban.

Kerkez Milos hosszú távú megoldás lehet a klubnál

Kerkez viszont hosszú távú megoldás lehet a vörös-fekete mezes csapatnál, a villámgyors szélső tavaly nyáron került Angliába, szerződésének hosszáról ugyan eltérő információk láttak napvilágot, de eléggé biztosnak tűnik, hogy legalább 2026 nyaráig él a közös megállapodás. 

Kerkez mindössze 20 éves, és óriási potenciál lakozik benne, ezért furcsa, hogy Iraola miért inkább a biztosan távozó Kellynek szavaz bizalmat.