Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint csütörtök hajnalban, az Inter Miami 2-0-s győzelmével kezdődött meg az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) 2024-es szezonja. A floridai találkozó főszereplője a gólpasszig jutó Lionel Messi volt, aki egy különleges megmozdulása miatt pozitív és negatív kritikákat is bőven kapott.

A bajnokság nyitómeccsén az Inter Miami együttese a Real Salt Lake gárdáját fogadta. A hazaiaknál mind a négy, korábbi barcelonai csapattárs kezdett az idei első tétmeccsén, így Jordi Alba, Sergio Busquets és Lionel Messi után a télen érkezett Luis Suárez is bemutatkozott az MLS-ben. Alba és Messi végül végig is játszotta a meccset, míg Busquets és Suárez a hajrában, a végeredmény kialakulása után hagyta el a pályát.

Inter Miami, Lionel Messi, Luis Suárez, Sergio Busquets
Messi, Suárez és Busquets ismét egy csapatban lépett pályára egy tétmérkőzésen
Fotó: Getty Images via AFP / Getty Images via AFP/2024 Getty Images

A 39. percben Messi passzából Robert Taylor szerezte meg a vezetést, majd a 83. percben Diego Gómez állította be a 2-0-s eredményt Messi és Suárez passza után.

Messi látványos csele megosztotta a rajongókat

Lionel Messi az első félidőben a gólpasszán kívül is aktívan futballozott, a leglátványosabb egy varázslatos csele volt, amikor a labda alá pöccintve átemelte egy ellenfelét, majd őt megkerülve végül lőni is tudott. Rengeteg szurkolót lenyűgözött az Inter Miami argentin világbajnokának megmozdulása, ám sokan felháborodott hangvételű hozzászólást írtak a videóhoz. Ugyanis Messi cselének szépséghibája az volt, hogy 

a cselt egy földön elterült, sérült Real Salt Lake-focistával szemben követte el, aki fájdalmas arccal feküdt a földön már hosszú másodpercek óta. 

Ám a játékvezető nem állította meg a játékot, a hazaiak pedig végigvitték a blokkolt lövéssel zárult támadást. Így fértek el egymás mellett az undorító és sportszerűtlen", illetve a „földön túli, elképesztő" jelzőket tartalmazó kommentek.

A meccs félidejében Will Smith-szel is összeölelkező Lionel Messi és csapata legközelebb magyar idő szerint hétfőn hajnalban lép pályára az MLS-ben, a Los Angeles Galaxy otthonában.

Kapcsolódó cikkek