Gulácsi Péter üzent a rivális kapusnak a szenzációs visszatérése után

RB Leipzig, Bundesliga, Gulácsi Péter
04 February 2024, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, RB Leipzig - 1. FC Union Berlin, matchday 20 at the Red Bull Arena. Leipzig goalkeeper Peter Gulacsi saves here against Union's Yorbe Vertessen, on the right Leipzig's Lukas Klostermann. Photo: Jan Woitas/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL German Football League and the DFB German Football Association, it is prohibited to utilize or have utilized photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequential images and/or video-like photo series. (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának zárómérkőzésén az RB Leipzig hazai pályán 2-0-ra legyőzte a kezdőként 57 percet játszó Schäfer András csapatát, az 1. FC Union Berlin együttesét. A lipcseieknél Gulácsi Péter és Willi Orbán is hosszú idő után először kezdett, így a meccs után meg is emlékeztek a különleges alkalomról.

Az egyaránt a sérüléséből felépült Gulácsi tizenhat, Orbán pedig öt hónap után kezdett ismét az RB Leipzig csapatában – a magyar válogatott kapus végig is játszotta a 2-0-s győzelemmel záruló meccset, míg a védő 70 percet kapott. Az együttműködésük hatékonynak is bizonyult, hiszen a lipcsei klub október óta először nem kapott gólt a vasárnapi bajnokin, és négy nyeretlen bajnoki után győzött ismét.

Gulácsi Péter 492 nap után lépett pályára a Bundesligában Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

„Nagyon jó érzés volt újra a kapuban állni a Bundesligában. Ez az én városom, ez az én stadionom, szóval különleges számomra, hogy újra itt lehetek. Szerencsére a fiúk megkönnyítették a dolgomat.

nem engedtünk sokat az ellenfélnek, dominánsan játszottunk, így három pontot szereztünk – nyilatkozta Gulácsi Péter, aki a kezdőből kikerült poszttársának, Janis Blaswichnak is üzent. – Janisnak szurkoltam, amikor ő védett, és ez fordítva is így van.

Willi Orbán is visszatért a lipcsei kezdőcsapatba

Marco Rose vezetőedző Gulácsiról külön nem beszélt, a szintén visszatérő

Willi Orbánról viszont kiemelte, hogy mennyire sokat segít a klubnak, hogy ismét pályára lépett a csapatkapitány.

A magyar fociválogatott védője szintén megszólalt a találkozó után, és Gulácsi szerepléséről is kifejezte az örömét – írta meg a Magyar Nemzet is.

Willi Orbán szeptember eleje óta először kezdett a lipcseieknél Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

„Sokáig nem játszhattam, de ma jól éreztem magam, és 70 percet bírtam is. Ezekben a pillanatokban tapasztalt játékosokra van szükség.

– idézte az nb1.hu Orbán klubhonlapnak adott nyilatkozatát.

A Bundesligában ötödik helyen álló RB Leipzig legközelebb szombaton, az Augsburg otthonában lép pályára.