Vágólapra másolva!
Pep Guardiola, az előző szezonban triplázó Manchester City vezetőedzője egy interjúban elárulta, hogy szeretné magát egy válogatott élén szövetségi kapitányként is kipróbálni, mielőtt még visszavonulna.

A spanyol szakember szerződése 2025-ig szól a Manchester Citynél, és nem zárja ki, hogy hosszabbít az angol sztárcsapattal, azonban mint kiderült, vannak még beteljesületlen álmai a karrierjében. Guardiola az amerikai ESPN sportoldal brazil kiadásának adott interjút, amelyen arról faggatták, mi lehet a City után a következő lépése a futball világában. 

Szeretnék egy világbajnokságon, vagy Európa-bajnokságon, esetleg Copa Américán szerepelni szövetségi kapitányként. Nem tudom, mikor lesz erre lehetőségem. Lehet, hogy öt, tíz, vagy tizenöt év múlva, de egyszer szeretnék edzőként ott lenni egy ilyen tornán

Guardiola eddig Spanyolországban, Németországban és Angliában edzősködött, mindenhol nyert bajnoki címet. Korábban  már hírbe hozták a brazil, az angol és az amerikai válogatottal is. Ugyanakkor az 53 éves tréner kitérő választ adott arra a kérdésre, hogy melyik országot irányítaná a legszívesebben.

Pep Guardiola
Guardiola szövetségi kapitány szeretne lenni
Fotó: AFP

"Nem tudom, ki akarna engem! Ahhoz, hogy egy válogatottnál dolgozhass, akarniuk kell téged, akárcsak egy klubcsapatnál" – fogalmazott a Cityt nyolc éve irányító edző, aki eddig 14 trófeát nyert a csapattal.

Guardiola a Barcelonával, a Bayern Münchennel és a Manchester Cityvel eddig összesen 32 trófeát nyert edzői pályafutása során, azonban elmondása szerint soha nem gondolta, hogy ilyen sikereket érhet el.

"Soha nem gondoltam ilyesmire. Amikor elkezdtem az edzősködést nem az járt a fejemben, hogy bajnoki címet vagy a Bajnokok Ligáját nyerjek. Nem. Úgy voltam vele, csak örülök, hogy van munkám” – mondta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnél a 2023-as év legjobb edzőjének választott Guardiola.