Vágólapra másolva!
A lengyel Legia Warszawa labdarúgócsapatának szurkolói trágár üzenet küldtek az UEFA-nak a Molde elleni meccsen a Konferencia-ligában.

A lengyel csapatnál a holland AZ Alkmaar elleni, idegenbeli csoportkörös meccsen robbant ki botrány, ugyanis a holland rendőrök szerint az együttes szurkolói közül többen is rájuk támadtak. Később az Aston Villa otthonában lejátszott mérkőzés sem múlt el balhé nélkül, Birminghamben 30 Legia-drukkert vettek őrizetbe, miután azok összecsaptak a rendőrökkel.

Trágár üzenetet küldtek az UEFA-nak a lengyel szurkolók

Az UEFA a történtek után megbüntette a lengyel klubot, a rájátszás visszavágóján, a norvég Molde elleni találkozón megtiltotta, hogy 14 éven felüli szurkolók helyet foglalhassanak az ultrák szektorában. 

A Legia szimpatizánsai a szektorban egy "Most te nyertél, UEFA" feliratú üzenetet címeztek az Európai Labdarúgó Szövetségnek, az egyik fő szektorban pedig egy hatalmas transzparenst feszítettek ki, amelyen a Lego-figura alatt a "Meglepetés, f.sszopók" felirat virított.

 

A Legia szurkolóit eltiltották a klub következő öt idegenbeli európai kupameccséről, és a trágár üzenet miatt akár még súlyosabb büntetést is kaphatnak a jövőben. 

A 2023/2024-es szezonban viszont már nem játszik több nemzetközi kupamérkőzést az együttes, mert a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszába nem tudott bejutni, ugyanis a Molde összesítésben 6-2-s eredménnyel búcsúztatta.