Döntött a jövőjéről a spanyol sztárcsapat tehetséges magyar focistája

Girona v Rayo Vallecano - King Cup Girona FC Rayo Vallecano King Cup Copa del Rey Montilivi Stadium sports news Urbanandsport Nurphoto Antal Yaakobishvili Girona 17th January 2024 Joan Valls 1/8 final sports photography soccer Spanish football knockout st
Antal Yaakobishvili is playing in the match between Girona FC and Rayo Vallecano, corresponding to the round of 16 of the King's Cup, at the Montilivi Stadium in Girona, Spain, on January 17, 2024. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport/NurPhoto) (Photo by Urbanandsport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A La Liga meglepetéscsapata, a tabellán második helyezett Girona szerződést hosszabbított 19 éves magyar futballistájával, Yaakobishvili Antallal.

A magyar korosztályos válogatott Yaakobishvili Antal ebben a szezonban már a Spanyol Kupában és a La Ligában is pályára lépett. Utóbbival hosszú szériát tört meg, ugyanis ezt megelőzően legutóbb 2013. június elsején szerepelt magyar játékos spanyol élvonalbeli meccsen, mégpedig Pintér Ádám a Zaragoza csapatában az Atlético Madrid ellen.

Yaakobishvili Antal, a Girona játékosa Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

Szerződést hosszabbított a spanyol csodacsapat a tehetséges magyar focistával

A grúz édesapától származó, de Budapesten született hátvéd - akinek a testvére, Áron a Barcelona utánpótláscsapatában futballozik - 2028-ig hosszabbított a Gironával, Míchel vezetőedzőtől eddig 195 percnyi játéklehetőséget kapott a felnőttek között.

A 193 centiméter magas játékos még nem kapott meghívót Marco Rossitól a magyar válogatottba, egyelőre az a célja, hogy minél több játéklehetőséghez jusson a klubjában.

Szeretnék a következő egy évben minél többet játszani a Girona első csapatában, a többit majd meglátjuk" - nyilatkozta januárban Yaakobishvili Antal.