Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Ferencváros Konferencia-liga-ellenfele, a görög Olimpiakosz kirúgja edzőjét, a portugál Carlos Carvalhalt.

A görög és portugál sajtó szerdán arról számolt be, hogy a két hónapja kinevezett Carlos Carvalhal mindössze 11 meccs után távozhat az Olimpiakosz kispadjáról. A portugál A Bola című lap információi szerint a döntés azután született meg, hogy a szintén portugál Pedro Alves, a görög csapat eddigi sportigazgatója összeveszett a vezetőséggel és lemondott a posztjáról a hét elején. Az Olimpiakosz Darko Kovacsevicset nevezte ki a helyére, mint régi-új sportigazgatót, ugyanis a szerb szakember korábban 8 éven át már dolgozott a klubnál.

Az Olimpiakosz leváltja edzőjét, Carlos Carvalhalt (b) Forrás: Anadolu via AFP/2024 Anadolu/Panagiotis Moschandreou

A lap szerint Carlos Carvalhal napjai megvannak számlálva, mivel Kovacsevics nem vele, hanem Kerkez Milos korábbi csapatától, az AZ Alkmaartól januárban kirúgott Pascal Jansennel képzeli el a jövőt. Az 51 éves holland edző állítólag már Piruszban van és a vezetőséggel tárgyal.

Ugyanakkor a portugál Record arról írt, hogy szerdán még az 58 éves tréner tartotta az edzést, és a hétvégi OFI Kréta elleni bajnokin is még ő fog ülni a kispadon. Az Olimpiakosz – amely február 15-én fogadja a Ferencvárost a Konferencia-liga nyolcaddöntős rájátszásában – egyelőre semmit nem közölt az ügyről.

Az Olimpiakosz jelenleg 41 ponttal csupán a negyedik a görög bajnokságban, a listavezető PAOK mögött kilenc pont a hátránya. A görög klub legutóbb a Panathinaikosz elleni rangadón szenvedett 2-0-s vereséget.