A beteg Dárdai Pál csapata váratlanul egyoldalú meccset játszott a Német Kupában

Hertha BSC, 1. FC Kaiserslautern, Dárdai Pál
31 January 2024, Berlin: Soccer: DFB Cup, Hertha BSC - 1. FC Kaiserslautern, quarter-final, Olympiastadion, Hertha coach Pal Dardai (l) gives instructions to his player Aymane Barkok (M). Photo: Soeren Stache/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL German Football League and the DFB German Football Association, it is prohibited to utilize or have utilized photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequential images and/or video-like photo series. (Photo by SOEREN STACHE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A Hertha BSC hazai pályán 3-1-re kikapott a hozzá hasonlóan másodosztályú Kaiserslauterntől, így búcsúzott a labdarúgó Német Kupa szerdai negyeddöntőjében.

A meccs előtt betegséggel küzdő Dárdai Pál által irányított fővárosi együttesben kezdőként kapott lehetőséget a múlt héten a magyar válogatottat választó Dárdai Márton, akit aztán a szünetben lecserélt az édesapja. A sérült Dárdai Bence és a kispadon ülő ifj. Dárdai Pál ezúttal nem lépett pályára.

Dárdai taktikája ezúttal nem vezetett eredményre Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Soeren Stache

Sima győzelmet aratott Berlinben a Kaiserslautern

A Hertha BSC nyolc év után juthatott volna be a Német Kupa elődöntőjébe, ráadásul hazai pályán, egy másodosztályban mögötte álló rivális ellen, ám a Kaiserslautern hamar eldöntötte a továbbjutás sorsát. A vendégek már az 5. percben megszerezték a vezetést, majd ugyan a mezőnyben a berliniek játszottak fölényben, ezt egy 38. és egy 69. percben született vendéggól is követte.

A Hertha a hosszabbításban tudott szépíteni Fabian Reese révén, ám így is magabiztos győzelmet aratott a Lautern.

A Kaiserslautern mellett az ugyancsak a Bundesliga 2-ben szereplő Fortuna Düsseldorf tagja már a legjobb négy mezőnyének.