Vágólapra másolva!
Tovább erősít a Real Madrid, amely a hírek szerint szóban megegyezett a Bayern München játékosával, Alphonso Daviesszel, aki hamarosan csatlakozik a spanyol sztárcsapathoz.

Az Athletic beszámolója szerint megszületett a szóbeli egyezség, ami alapján a Bayern München kanadai focistája, Alphonso Davies hamarosan a Real Madrid játékosa lesz. A balhátvéd 2024 nyarán vagy 2025-ben csatlakozik majd a spanyolokhoz. A spanyol klub delegációja régóta győzködte a játékost, aki 2025-ben ingyen érkezhet a Realhoz, de ha már idén szeretnék megszerezni, akkor fizetni kell majd a játékjogáért, de minden bizonnyal a piaci értéke alatti árat, hiszen a németek egy évvel később ingyen kellene, hogy elengedjék a balhátvédet.

FC Augsburg - Bayern Munich
Alphonso Davies (balra) lehet a Real Madrid következő nagy fogása
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A két klub még nem kezdett el tárgyalni egymással, hiszen a Bayernnél még nem tettek le arról, hogy szerződéshosszabbításra bírják a még mindig csak 23 éves játékost.

A Realnál jelenleg Ferland Mendy a balhátvéd, de Fran Garcia is bevethető. A spanyolok ezen a nyáron Kylian Mbappé megszerzésével kerül(het)nek majd a címlapokra, kérdés, hogy a francia csillagászati fizetése mellett akarnak-e még Daviesre is költeni, vagy várnak még egy évet.

Davies 2019 óta a Bayern játékosa, azóta 180 meccsen lépett pályára a Vancouvertől érkezett focista. Eddig öt bajnoki címet ünnepelhetett, valamint 2020-ban Bajnokok Ligáját is nyert a csapattal.