Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi amerikaifutball-liga (NFL) tovább bővíti jelenlétét Európában, ugyanis pénteken hivatalosan is bejelentette, hogy jövőre Spanyolországban is rendeznek alapszakasz mérkőzéseket.

A ligánál decemberben szavazták meg, hogy 2025-től négy alapszakasz-mérkőzés helyett már nyolcat rendezzenek. Az NFL vezetője, Roger Goodell az 58. Super Bowl helyszínén, Las Vegasban jelentette be pénteken, hogy a Real Madrid ikonikus stadionja, a Santiago Bernabéu is csatlakozik, mint negyedik európai helyszín.

Ugyanakkor Peter O'Reilly, az NFL ügyvezető alelnöke elmondta, hogy más országokban szeretnének terjeszkedni a jövőben, többek között Franciaországban.

"Nem is lehetnénk izgatottabbak, hogy az NFL legjobb csapatait és a sztárjátékosait elhozhatjuk több mint 13 millió szenvedélyes spanyol szurkoló elé, és partnerek lehetünk a világ legnagyobb futballklubjával, a Real Madriddal. Ez a stratégia megállapodás a Real Madrid és az NFL között hatalmas lökést adhat számunkra világszerte" – mondta O'Reilly.

2023-ban Londonban három, Frankfurtban két alapszakasz-mérkőzést játszottak, míg idén Sao Paulo mellett London és München lesz még házigazda.