Vágólapra másolva!
Hatalmas vita alakult ki az U19-es Dél-ázsiai női labdarúgó-bajnokság (SAFF) döntőjében, miután a játékvezetők pénzfeldobással akarták eldönteni az India-Banglades találkozót.

Az U19-es finálé 1-1-es döntetlennel zárult, miután az indiai csapat már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést, és sokáig úgy tűnt, ez elegendő lesz a trófea megnyeréséhez, ám a 93. percben Banglades váratlanul kiegyenlített, így jöhettek a tizenegyesek – ekkor kezdődött a káosz. Az indiai Sportstar információi szerint ugyanis a büntetőpárbajban mindkét csapat játékosa – beleértve a kapusokat is – belőtte a saját tizenegyesét, így 11-11-re álltak a felek, amikor váratlanul értesítették a játékvezetőt, hogy ne folytassák a rúgásokat, hanem pénzfeldobással döntse el a győztes kilétét.

Pénzfeldobással döntötték el a döntőt

A szerencse végül az indiai csapatnak kedvezett. Ekkor tehát még úgy tűnt, hogy India a torna győztese, ám a bangladesi játékosok és az edzői stáb megrohamozta a játékvezetőt és hevesen reklamált, a hosszas vita után végül az eredményt úgy módosították, hogy mindkét csapatot győztesnek nyilvánították.

In the SAFF Women's U19 Championship final, India were declared winners after a coin-toss when they were tied 11-11 with Bangladesh after penalties. After Bangladesh protested during the Indian team's celebrations as there was no such rule, the officials decided to declare both teams joint winners.
byu/dhanda-m insoccer

A mérkőzés utáni díjátadón mindkét válogatott csapatkapitánya felment a pódiumra és együtt emelték magasba a trófeát, amelyet India címvédőként megtarthatott.

A hírek szerint egyetlen pénzfeldobásra vonatkozó szabály sem volt életben a tornán, vagyis a szabályok szerint 11-11 után folytatódnia kellett volna a büntetőpárbajnak.

Az Indiai labdarúgó-szövetség (AIFF) szóvivője a mérkőzés után úgy fogalmazott, hogy „ez egy szép gesztus volt a szövetség részéről". "Elfogadtuk a döntést, hogy a két csapatot közös győztesnek nyilvánították".