Vágólapra másolva!
A Vasas mellett a Szpari lesz a második NB II-es csapat a legjobb nyolc között.

A találkozónak az adta a pikantériáját, hogy az előző szezon végén mindkét csapat osztályozót játszott a bennmaradásért az NB II-ben. Tavaly júniusban a Nyíregyháza az Veszprém elleni párharcban meg tudta tartani a másodosztályú tagságát, a Szentlőrinc azonban vesztesen került ki a BVSC elleni párharcból, így kiesett a másodosztályban.

Mindkét csapat jó formában várhatta a meccset, hiszen a házigazda Szentlőrinc a második helyen áll az NB III-ban, míg a Nyíregyháza a tavaly vesszőfutás után magabiztosan vezeti az NB II-t, és toronymagas esélyes a feljutásra. Tímár Krisztián csapata remekül kezdte a meccset, ugyanis már a második percben megszerezte a vezetést Novák Csanád góljával, erre azonban a 19 éves Yaroslav Helesh góljával még válaszolni tudott a Szentlőrinc a 18. percben. A folytatásban aztán ismét a Szpari akarata érvényesült, és a 27. percben Novák második góljával ismét előnybe került a vendégcsapat, majd majd szűk tíz perc múlva Attila Temesvári növelte kétgólosra a Szpari előnyét.

Novák Csanád vezérletével nyert a Nyíregyháza a Magyar Kupában
Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

A fordulás után a Szentlőrinc becsülettel próbálkozott, de a Nyíregyháza rutinból lehozta a második félidőt, a 84. percben pedig Novák Csanád harmadik góljával le is zárta a találkozót, majd a 93. percben a Magyar Kupa előző szezonjának gólkirálya, az akkor még a Budafok színeiben futballozó Beke Péter állította be az 5-1-es végeredményt. 

A Nyíregyháza ezzel a győzelemmel a Vasas mellett második NB II-es csapatként jutott be a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában. 

Magyar Kupa, nyolcaddöntő:
Szentlőrinc (NB III)-Nyíregyháza Spartacus 1-5 (1-3)