Vágólapra másolva!
A Slovan Bratislava szurkolói a pozsonyi BL-selejtezős mérkőzésen követtek el súlyos bűncselekményt. Ha nem fizetik be a kiszabott pénzbírságot, akár börtönbe is kerülhetnek.

A Bajnokok Ligája 2022-23-as kiírása selejtezőjének második fordulójában találkozott egymással a magyar és a szlovák bajnokcsapat. Utóbbi csapat 2-1-es budapesti sikere után a Fradi a szlovák fővárosban szenzációsan játszva 4-1-re győzött és továbbjutott. A találkozó azonban nem csak a zöld-fehérek sima sikere miatt kerülhetett be a hírekbe, a lefújás után ugyanis több hazai drukkert is őrizetbe vett a rendőrség. 

Ellenük tiltott önkényuralmi jelképek birtoklása és nyilvános népszerűsítése miatt indult eljárás, a szlovák Büntetőbíróság pedig most meg is hozta a határozatát - erről a Nemzeti Sport Online számolt be a szlovák sport.sk cikke alapján. Az ítéletbe kiemelik, hogy a cselekmény súlyát növeli, hogy "mindkét csapat játékosai, a játékvezetői stáb, az újságírók, a szervezők és a stadion többi nézője is láthatta, hogy néhány szurkoló kifejezte szimpátiáját a náci ideológia és a Schutzstaffel (SS-egységek) iránt". 

A Slovan Bratislava öt szurkolója beismerte tettét, amit a vádalku alapján bűncselekménynek minősítettek, ezért 

az öt személyt fejenként 300 euróra (kb. 117 ezer forint) bírságolták, amit, ha nem fizetnek be, fél évre rács mögé kerülhetnek.

Kapcsolódó cikkeink: