Vágólapra másolva!
A Premier League 24. fordulójának zárómérkőzésén a Chelsea 3-1-re nyert a Crystal Palace otthonában.

A tavalyihoz hasonlóan ezúttal is pocsék szezont futó Chelsea a Crystal Palace otthonában lépett pályára a 24. fordulóban. A londoni kékek a Ligakupában döntőbe jutottak és az FA-kupában is versenyben vannak, azonban a Premier League-ben továbbra is szenvednek. Mauricio Pochettino csapata csak a tabella közepén szerénykedik, legutóbbi két PL-meccsét egyaránt simán elveszítette.

Crystal Palace, Chelsea
A Crystal Palace Jefferson Lerma hatalmas góljával szerzett vezetést a Chelsea ellen
Fotó: AFP

Sokkot kapott, majd feltámadt a Chelsea

A Palace elleni találkozó is rémesen indult a Chelsea számára, a 30. percben Jefferson Lerma egy elképesztő bombagóllal szerzett vezetést a hazaiaknak. A vendégcsapat az első félidőben hiába birtokolta 80 százalékban a labdát, nem tudott gólt lőni, majd a második játékrész elején Conor Gallagher találatával megtört a jég. Az angol válogatott középpályás a 47. percben szépen érkezett Malo Gusto jobb oldali beadására és kapásból a bal felső sarokba belsőzött.

Mindkét csapat kapura veszélyesen játszott, de továbbra is a Chelsea volt fölényben, amely a 91. percben el is döntötte a meccset.

Cole Palmer a jobb oldalról befelé cselezett, visszapasszolta a labdát Gallagerhez, aki a 16-os vonaláról állítgatás nélkül lőtt a jobb alsó sarokba.

Conor Gallagher
A kétgólos Conor Gallagher (jobbra) volt a Chelsea hőse
Fotó: AFP

A 94. percben a Chelsea végleg lezárta a meccset, Palmer passzolt remekül Enzo Fernandezhez, az argentin középpályás elfektette a védőjét, majd a léc alá vágta a labdát, beállítva a 3-1-es végeredményt.