Vágólapra másolva!
Szerdán este a friss Ligakupa-győztes Liverpool a másodosztályú Southampton csapatát fogadja az Anfielden az FA-kupa nyolcaddöntőjében. A Mersey-parti csapatban Szoboszlai Dominik kihagyta a Chelsea-elleni Ligakupa-döntőt, Jürgen Klopp vezetőedző pedig most arról beszélt, van-e esély a magyar középpályás játékára a Southampton elleni találkozón.

Rengeteg a sérült a Liverpoolban

Jürgen Klopp nincs könnyű helyzetben, ugyanis a Liverpoolnak jelenleg 12 sérült játékosa van, köztük Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Diogo Jota, Curtis Jones, Mohamed Szalah, Darwin Núnez és Szoboszlai Dominik is a kezdőcsapat állandó tagja. Mellé a Chelsea elleni Ligakupa-döntőben egy brutális talpalás után megsérült a holland válogatott Ryan Gravenberch, valamint a japán válogatott Endó Vataru játéka is kérdéses. A mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Jürgen Klopp beszélt a lehetséges visszatérőkről, köztük a magyar válogatott csapatkapitányáról, Szoboszlai Dominikről. 

Szoboszlai Dominik azonnal Jürgen Klopp nyakába ugrott, miután a Liverpool megnyerte a Ligakupát
Fotó: AFP

Mint ismert, a 23 éves középpályás a combsérülése miatt január 31-én lépett pályára legutóbb a Liverpoolban, saját bevallása szerint pedig már a Chelsea elleni Ligakupa-döntőben is pályára tudott volna lépni. 

Nem viselem jól, utálok nem játszani. Sokat veszekedtem az orvosokkal. Azt érzem, tudnék játszani, a diagnózis viszont nem ezt mutatja. Elhiszem, hogy jobban tudják, de az érzés mégis ez. Klopp rendszeresen érdeklődik, kérdezte, hogy vagyok, mikor nem is találkozunk, mert a csapattól eltérően járok esetleg edzeni

 - mondta a meccs előtt a Match4 tv-csatorna stábjának Szoboszlai, aki hangsúlyozta, hogy vállalta volna a rizikót is a pályára lépéssel az első trófeája megnyerése miatt

Szoboszlai lehet, hogy pályára lép?

„Ryan Gravenberch nem áll rendelkezésre, azok mellett, akik eddig sem álltak” – kezdte Klopp a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, amikor a holland középpályás állapotáról kérdezték. „Szalagsérülése van, lehetett volna sokkal rosszabb is, de elég rossz ahhoz, hogy ne játszhasson a következő pár meccsünkön. 

Ezzel a néhány játékossal csodára lesz szükségünk, ezért nem szeretném a többieket túl sokáig hiányolni. Meg kell néznünk, hogy azok a srácok, akik nem játszhattak a döntőben – Darwin Núnez, Mohamed Szalah és Szoboszlai Dominik – mire képesek a mai edzésen

 – tette hozzá a német szakember, aki azt is elárulta, hogy a Ligakupa-döntőben a japán válogatott Endó Vataru is kapott egy kemény rúgást, az állapota pedig nem sokat javult vasárnap óta.