Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokság 27. fordulójában a Chelsea 2-2-es döntetlent játszott a Brentford otthonában, ezzel pedig Mauricio Pochettino együttese csak a tabella 11. helyén áll. A találkozó alatt a Kék szurkolóinak elfogyott a türelme, és a korábbi tulajdonost, az orosz Roman Abramovicsot és a klub korábbi sikeredzőjét, a portugál José Mourinhót kezdték el éltetni.

Az argentin szakember nincs könnyű helyzetben, ugyanis a Chelsea az elmúlt egy évben több, mint egymilliárd fontot költött új játékosokra, azonban ennek az eredménye korántsem látszik. A londoni csapatnak tíz győzelem mellett hat döntetlenje és tíz veresége van a Premier League-ben, az élen álló Liverpooltól pedig 27 pont választja el.

Maurico Pochettino tehetetlennek tűnik a Chelsea kispadján
Fotó: AFP

Pochettino kirúgásáról hetek óta cikkeznek Angliában, hiszen a Chelsea folyamatosan bukja a pontokat a bajnokságban, múlt héten pedig úgy vesztette el a csapat a Liverpool elleni Ligakupa-döntőt, hogy Jürgen Klopp fél tucat alapemberére nem számíthatott, így kénytelen volt egy gyerekekkel kiegészült B-csapatot pályára küldeni a Wembley Stadionban. 
 

Miután a Chelsea múlt hétvégén a Liverpool fakót sem tudta megverni, sokan Pochettino elküldését követelték, ezen pedig nem segített a szombati Brentford elleni meccs sem. A találkozó 69. percében a kongó Yoane Wissa ollózott egy elképesztően nagy gólt, ezzel pedig 2-1-re vezetett a Brentford. Ekkor veszítették el a türelmüket a Chelsea-szurkolók, akik a bekapott gól után az orosz Roman Abramovicsot és a klub korábbi sikeredzőjét, a portugál José Mourinhót kezdték el éltetni, mellette pedig Todd Boehly társtulajdonos és Pochettino távozását követelték. 
 

Mondták a meccs után hogy volt ilyen, de nem hallottam a skandálást. Nehéz megértenem, de ez valahol normális. Az ellenfél vezetett 2-1-re, a szurkolók pedig kifejezték a frusztrációjukat. 

Vezetőedzőként én vagyok a felelős, de nem aggódom. El kell foganunk a szurkolók véleményét” – mondta Pochettino a lefújás után, aki arról is beszélt, hogy nem érzi a szurkolók szeretetét. 

A Chelsea-szurkolók José Mourinhót követelik vissza a kispadra
Fotó: AFP

„Az edzői stáb és a szurkolók között a győztes mérkőzésekkel tudod építeni a kapcsolatot.

 Jelenleg nem tudunk megfelelni az elvárásoknak, és ha nem tudunk megfelelni az elvárásoknak, akkor kérhetjük a szeretetüket? Én nem kérek semmit.

 Továbbra is azon fogok dolgozni, hogy megpróbáljam megváltoztatni ezt a megítélést, és meccseket nyerni” – tette hozzá Pochettino, aki szombaton ünnepelte 52. születésnapját.