Vágólapra másolva!
A portugál labdarúgó-bajnokságban szereplő Sporting magyar származású gólvágójáért, a svéd válogatott Viktor Gyökeresért több neves Premier League-csapat, az Arsenal és a Chelsea is bejelentkezett.

A magyar szülők gyermekeként Svédországban született Gyökeres már az előző szezonban felhívta magára a topligás csapatok figyelmét is az angol másodosztályban szereplő Coventry Cityben mutatott kimagasló teljesítményével. A Premier League középcsapatai, a francia Lille, a német Eintracht Frankfurt és a skót Glasgow Rangers helyett végül nyáron 21 millió euróért a Sportinghoz igazolt a csatár. Gyökeres a lisszaboniaknál máris közönségkedvenccé vált, 17 góllal vezeti a portugál bajnokság góllövőlistáját, összesen már 31 idénybeli gólnál és 11 gólpassznál jár, hétközben pedig a Benfica elleni kupameccsen győztes gólt lőtt. 

Viktor Gyökeres, Sporting
Viktor Gyökeres a Sportingot a bajnokságban, a kupában és az Európa-ligában is repíti
Fotó: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP

A 25 éves támadó ráadásul az Európa-bajnokságról lemaradó svéd felnőtt válogatottban is húzóemberré vált, és ott máris 19 mérkőzésen szerepelt, amelyeken 5 gólt szerzett.

Egy év alatt ötszörösére nőhet Viktor Gyökeres ára

Sajtóhírek szerint 

az Arsenal és a Chelsea is felfigyelt Viktor Gyökeresre, és az Ágyúsok 86 millió fontot (100 millió eurót) sem sajnálnának a svéd válogatott focistáért. A tavaly nyári 13 millióról pedig máris 45 millióra nőtt a csatár piaci értéke.

A Sporting legutóbbi meccsein a londoniaktól több játékosmegfigyelő is jelen volt, és a lisszaboniak vasárnap esti, Farense elleni hazai bajnokiján is bizonyíthat a magyar származású focista az érdeklődőinek.

Kapcsolódó cikkek