Vágólapra másolva!
A Hertha BSC futballcsapata a hétvégén egy 97. percben kapott, erősen véleményes tizenegyesgóllal bukta el a győzelmet a Holstein Kiel ellen a német másodosztály 24. fordulójában. A meccs végén mindenki a játékvezetővel és a videóbíróval volt elfoglalva, a berliniek vezetőedzője, Dárdai Pál azonban nagyon sportszerűen nyilatkozott.

Dárdai Pál együttese a 81. percben még 2-0-ra vezetett a feljutásért harcoló vendégcsapat ellen, azonban a 97. percben egy botrányos büntetővel kiegyenlített a Kiel. Még a lassítás alapján is nehéz eldönteni, hogy a Hertha-védő Linus Gechter vagy a Kiel-játékos Patrick Erras ért-e előbb a labdához, és a játékvezető először továbbot intett, azonban a videószobából jeleztek neki, hogy szabálytalanság történhetett. Ezt követően a bíró a monitoron visszanézte a jelenetet, majd befújta a büntetőt, ami hatalmas visszhangot váltott ki, a német Sky Sport online szavazásán jelenleg a többség szerint igazságtalan döntés született.

Eintracht Braunschweig - Hertha BSC
Dárdai Pál sportszerűen nyilatkozott a meccs után
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP (Photo by Swen Pförtner / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Dárdai Pál higgadt reakciója

Rengetegen adtak hangot felháborodottságuknak, azonban a berliniek magyar edzője, Dárdai Pál vállalta a felelősséget és rendívül sportszerűen értékelt a találkozó után - számolt be róla a Metropol.

"2-0-nál be kellett volna lőnünk a harmadik és a negyedik gólunkat is. Volt vagy 20 lehetőségünk, ezekből gyilkosan le kellett volna zárnunk a meccset. De nem tettük. 

Nincs kifogás. A meccs után odamentem a játékvezetőhöz és gratuláltam neki. Jól fújt" -

nyilatkozta irónia nélkül Dárdai Pál, aki szerint fontos, hogy két lábbal álljanak a földön, és sokat dolgozzanak azért, hogy a Hertha jövőre visszajusson a Bundesligába.

Kapcsolódó cikkek