Vágólapra másolva!
Paul Tierney tévedése érdemben befolyásolta a hétvégi bajnokit, a Premier League pedig nem vállalta az újabb kockázatot, így a játékvezetőnek lesz egy nyugodt hétvégéje.

A Premier League 27. fordulójában újabb hatalmas játékvezetői hiba okozott botrányt, amelynek ezúttal is Szoboszlai Dominik csapata, a Liverpool volt az egyik főszereplője. A vörösök ezúttal nem a kárvallott, hanem a kedvezményezett oldalon álltak, ami azonban - természetesen - nem menti fel a hatalmasat hibázó Paul Tierney játékvezetőt.

Nottingham Forest vs Liverpool Premier League, Paul Tierney,
Paul Tierney ezen a hétvégén biztosan nem fog hibázni
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/MI News/NurPhoto

Mint emlékezetes, a rendes játékidő ráadásában a Pool kapuja előtt folyt a játék, amikor Ibrahima Konate fejsérülése miatt Tierney megállította a játékot, amikor a labda a hazai csapatnál, azaz a Nottingham Forestnél volt. A folytatást azonban nem labdaejtéssel indította el, ami után 

a Forestnek kellett volna folytatnia a játékot, hanem oda adta a labdát a Pool kapusának. A vendégek pedig két percen belül Szoboszlai szögletét követően megszerezték a győztes gólt.

A meccs után a Forest tulajdonosa és egy pályára szaladó hazai drukker is kérdőre vonta a bírót, míg a korábbi FIFA-bíró, Mike Dean "monumentális hiba"-ként jellemezte Tierney baklövését. Most a PL játékvezetői testülete is büntetett: ő lett volna a hétvégi Arsenal-Brentford meccs videobírója, de a testület nem vállalta a kockázatot, és inkább pihentetik a 43 éves wigani bírót.

Kapcsolódó cikk: