Vágólapra másolva!
Súlyos, csonttörésekkel járó balesetét követően ismét a magyar futballért fáradozik Kiprich József, nyártól ugyanis Vértesszőlősön utánpótlás akadémián edzőként dolgozik. Közben pedig olyan ajánlatot kapott a korábbi holland klubjától, a Feyenoordtól, amelyet nehéz visszautasítania, de aligha mond majd igent.

Kiprich Jószef Hollandiában dolgozhatna 

Korábban kerekesszékbe kényszerült, de szerencsére ma újra egészséges. Június 15-től egy hónapon keresztül toborzót rendeznek Vértesszőlősön, főként helyi lurkókat várnak tehetségfelmérőjükre.

Kiprich József,
Kiprich József már jobban van, újra a magyar foci sikereiért dolgozhat 
Fotó: Mandiner 

Kiprich hozzáértése nyilvánvaló, és hogy egykori klubja, a Feyenoord máig gondol rá, arra bizonyíték: ha majd igazán ígéretes tudású fiatalt nevelnek, a rotterdamiak átvállalják további képzését.

"Nemrég meghívtak Rotterdamba, és az ottani üdvözlések, beszélgetések során a klubvezetők felajánlották: 

ha van kedvem, költözzek újra városukba, mert egy utánpótlás-együttest szívesen adnának a kezem alá. Ezen még gondolkodom, de aligha mondok igent, mert bármennyire is kedvelnek a hollandok, a magyar futball jövőjéért fáradoznék, másrészt pedig hatvanévesen már nehézkes lenne újra költözködni

 - mondta a Ripostnak Kiprich József.

Kiprich József jelenleg Tatabányán él, onnan Vértesszőlős csak egy ugrás. Az egykori közönségkedvenctől megtudtuk, hogy szívesen vállalta a feladatot, hiszen – szavait idézve – értelmes munkát kapott.

"Tizennégy éves felső korhatárig jöhetnek a vértesszsőlősi srácok – fogalmazott a hetvenszeres válogatott. - Értelmes, kedvemre való kihívásban lesz részem, amiben olyan hozzáértő segít, amilyen Batics Attila, aki a Tatabánya színeiben az élvonalban is játszott."

A népszerű Kipu hozzátette, 

két olasz klub is érdeklődik, a velük történő egyeztetés folyamatban van, és hisz abban, hogy később Olaszországba is küldhetnek vértesszőlősi tehetségeket.