Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint a Barcelona négy új játékos leigazolását tervezi a nyári átigazolási időszakban.

Miközben a Barcelona a távozó Xavi utódját keresi, a klub sportigazgatója, Deco már most azon dolgozik, hogy megerősítse a csapatot a nyári átigazolási szezonban. A Sport című spanyol lap beszámolója szerint a katalánok fő célja a középpálya megerősítése lesz, miután Sergio Busquets távozásával meggyengült ez a poszt, ráadásul Pedri és Gavi is folyamatosan sérüléssel bajlódik, míg Frenkie de Jong szintén távozhat a nyáron, Oriol Romeu pedig nem tudta beváltani a hozzáfűzött reményeket.

A Premier League-ből is erősítene a Barcelona

A spanyol lap információi szerint a Barcelona élénken érdeklődik négy játékos iránt. Egyik fő célpontjuk a Premier League-ben szereplő Everton szenegáli válogatott játékosa, Amadou Onana, aki a liverpooli együttes egyik legjobbja a szezonban. Némi problémát jelenthet a katalánoknak, hogy Onana kivásárlási ára 60 millió euró, ám ha az angol élvonal 16. helyén álló csapat esetleg kiesik a szezon végén, akkor könnyebb lenne megszerezni. A lap megjegyzi, hogy 22 éves középpályás energikus, fizikailag erős játékos, emellett kiválóan szerel és remekül passzol. Az idei szezonban 29 tétmeccsen lépett pályára, eddig 3 gólt szerzett és kiosztott egy gólpasszt is.

Amadou Onana
Amadou Onanát figyeli a Barcelona
Fotó: AFP

A Barcelona kiszemeltjei között van a spanyol bajnokság meglepetéscsapatának, a Gironának a játékosa, Aleix Garcia is, aki korábban a Manchester Cityben is megfordult. A 24 éves középpályást állítólag régóta figyeli a Barca, és nem is lenne drága megszerezni, mivel a szerződésében állítólag egy 15 millió eurós kivásárlási záradék szerepel.

A Barcelona kívánságlistáján van a Feyenoord 24 éves holland játékosa, Mats Wieffer is. A spanyol lap megjegyzi, hogy bár Wieffer nem a leggyorsabb játékos, de taktikailag intelligens, kiválóan olvassa a játékot és precízen passzol, ráadásul remekül képes irányítani. A holland válogatott futballistát állítólag a Barcelona korábbi védője, Giovani van Bronckhorst ajánlotta Deco figyelmébe.

A Barcelona is a Bayern sztárját akarja

Bayern Munich - FSV Mainz 05
Joshua Kimmich szinte biztosan távozik a nyáron a Bayern Münchentől
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A listán szereplő játékosok közül kétségtelenül a legnagyobb név a Bayern München játékosáé, Joshua Kimmiché, akinek jövőre lejár a szerződése, és egyelőre nem úgy fest, hogy hosszabbítani akar a a német rekordbajnokkal. A hírek szerint a Bayern hajlandó lenne tárgyalni az eladásáról, és nagyjából 80 millió euróért engedné el a nyáron a 29 éves német válogatott futballistát. A katalán sztárcsapatnak ugyanakkor nem lesz könnyű dolga, ugyanis a Manchester City, a Liverpool, az Arsenal és a Real Madrid is érdeklődik Kimmich iránt.

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.