Vágólapra másolva!
A legrosszabbkor bakizott Gulácsi Péter: a Real Madrid elleni BL-visszavágó előtt kérdőjeleződött meg újra a helye a lipcsei kezdőcsapatban. Marco Rose vezetőedző védelmébe vette bakizó magyar kapusát.

Újra kérdéses a kapus kiléte az RB Leipzig kezdőcsapatában? 

Alighogy Gulácsi Péter a súlyos térdsérülése után visszaszerezte a korábban 7,5 évig megkérdőjelezhetetlen helyét, 

elkerülhető gólt kapott Bochumban

 - írja a Metropol.

VfL Bochum - RB Leipzig, Gulácsi Péter
Gulácsi Péter a legrosszabbkor hibázott
 (Photo by BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Egy lipcsei portál szerint bármilyen rutinos is a magyar válogatott légiós és riválisa, Janis Blaswich, mindketten azóta bizonytalankodnak, mióta éles a versenyhelyzet köztük.

Blaswich beugróként sokáig remekül helyettesítette Gulácsit, még a német válogatottba is behívták – majd, amikor kapusunk felépült és újra konkurenciát jelentett neki, egyre többet hibázott. Mióta pedig a magyar légiós visszakapta a helyét, ő bizonytalankodik.

Bochumban ez belefért, a Lipcse négy góllal válaszolt és nyert végül 4-1-re, de mi lesz így szerdán a Real Madrid vendégeként?  A spanyolok 1-0-s lipcsei győzelme után csodával határos bravúr lenne Orbán Williék továbbjutása. 

Sokakban felmerült, hogy melyik kapussal fut ennek neki Marco Rose vezetőedző. A válasza alapján továbbra is kitart Gulácsi mellett.

Gulácsi Péter nem hülye, tudja, hogy talán védhette volna a lövést

"Pete profi, Pete kapus. Természetesen őt is bosszantja. 

Nem hülye, tudja, hogy talán védhette volna a lövést. De nincs szemrehányás!

 – mondta Rose, akit a kapusai párját ritkító rivalizálásáról is kérdeztek.

"Tisztában vagyunk a helyzetünkkel, két remek kapusunk van. Néha nem könnyű kezelni ezt a szituációt, de hiszem, hogy egész jól megoldjuk, őszintén és nyíltan – válaszolta a lipcsei edző.

A jelenlegi problémás kapuskérdés végleges megoldását az jelentheti majd, ha nyáron megérkezik a 22 éves belga Maarten Vandevoordt, aki várhatóan Gulácsit és Blaswichot is háttérbe szoríthatja.