Vágólapra másolva!
A La Liga 27. fordulójában, a 2-2-es eredménnyel véget ért Valencia-Real Madrid mérkőzésen a hazaiak hátvédje, Mouctar Diakhaby rémisztő horrorsérülést szevedett. A guineai futballista állapotáról sokkoló hírek érkeztek, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy abba kell hagynia a profi labdarúgást.

Horrorsérülést szenvedett a Valencia focistája

A 86. percben horrorosztikus jelenet zajlott a pályán a Mestalla Stadionban, a Real Madrid középpályását, Aurelien Tchouamenit meglökte az ellenfele, a francia játékos pedig lendületből ráesett Mouctar Diakhaby nyújtott lábára. A guineai hátvédnek az ütközés során maga alá hajlott a lába, a rémisztő látványtól a többi focista is sokkot kapott. A hordágyon levitt, majd kórházba szállított játékosnak kificamodott a térde, az első becslések szerint egy évet biztosan ki kell hagynia, ám könnyen előforduhat, hogy még ennél is jóval súlyosabb helyzetbe kerül.

Valencia CF v Real Madrid CF - LaLiga EA Sports
A Real Madrid játékosai is pánikba estek az ijesztő látványtól
Fotó: Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

Veszélyben a Valencia sérült focistájának a pályafutása

Dr. Enrique Gastaldi vezető traumatológus rossz híreket közölt a Valencia futballistájának sérüléséről, szerinte a lehető legkegyetlenebb térdsérülést szenvedte el a válogatott focista.

"A jobb térdének kificamodása következtében az elülső és a hátsó keresztszalag is súlyosan roncsolódott. 

Diakhabynak van a legsúlyosabb térdsérülése, amit egy futballista elszenvedhet, az ehhez hasonló sérüléseknél először arra kell figyelni, hogy a beteg újra tudjon járni" -

számolt be róla a térdspecialista.

"Többfázisú műtétet fognak végrehajtani a játékoson, az oldalsó- és a keresztszalagokat is stabilizálni kell majd. 

Sajnos nagyon súlyos sérülésről van szó, és ezért komoly a veszélye annak, hogy nem futballozhat újra,

mert általában az ilyen esetekben károsodik a porc, ami egy olyan szerkezet, amely nem regenerálódik" - tette hozzá egy másik szakorvos, Dr. Juan José López Martínez.