Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában a listavezető Paris Saint-Germain 0-0-s döntetlent játszott az AS Monaco otthonában.

A francia bajnokságot tetemes előnnyel vezető párizsiak a harmadik helyen álló AS Monaco otthonába látogattak. Ahogy az várható volt, a PSG játszott mezőnyfölényben, de némi meglepetésre a házigazda sokkal veszélyesebb volt, és jóval több helyzetet dolgozott ki az első félidőben, ám Gianluigi Donnarumma bravúrok sorozatát bemutatva meccsben tartotta a párizsiakat, akik csupán az Európa-bajnok kapusnak köszönhették, hogy nem kerültek hátrányba. 

A PSG gyenge teljesítményét jól mutatja, hogy az első játékrészben mindössze három passzt tudott összehozni  a támadó harmadban, ami 2016 óta a legrosszabb statisztikai mutató.

PSG, PAris Saint-Germain, Kylian Mbappe
Mbappénak kaput eltalált lövése sem volt  Monaco ellen
Fotó: AFP

Mbappét megint lecserélték

A Paris Saint-Germain első félidőben mutatott harmatos teljesítményét aztán gyorsan elhomályosította, hogy hatalmas meglepetésre már a szünetben lecserélték a csapat legnagyobb sztárját, Kylian Mbappét, akit Kolo Muani váltott. Az első félidő vége előtt ugyan volt egy szituáció, amikor a francia világbajnok elesett, de nem tűnt komolynak, így vélhetően nem sérülés indokolta Luis Enrique döntését. Már csak azért sem, mert a legutóbbi fordulóban is lehívták a pályáról a 65. percben, vagyis sokkal inkább az állhat a háttérben, hogy a PSG-nél már elkezdték tervezni az Mbappé utáni korszakot, hiszen a 25 éves támadó nyáron a Real Madridhoz igazol

A Monacoban nevelkedett sztárfocista a lecserélése után aztán teljes nyugalomban sétálgatott és fotózkodott a II. Lajos Stadionban, majd ahelyett, hogy leültlna a kispadra a csapattársai közé, inkább felsétált a lelátóra a helyszínen tartózkodó családjához. 

Érdekesség, hogy 2022 októberében fordult elő legutóbb, hogy Kylian Mbappét zsinórban két mérkőzésen is lecserélték.

A fordulás után visszaesett a Monaco teljesítménye, a félgőzzel futballozó PSG kontrollálta a meccset és veszélyesebbé is vált, de végül maradt a gól nem született. A Monaco így egy pontra megközelítette a második Brestet, míg a 20 tétmérkőzés óta veretlen PSG zsinórban másodszor veszített pontokat, de így is 12 pont az előnye a tabella élén.