Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint hosszabb eltiltásra számíthat az angol bajnokságban szereplő Newcastle United fogadási botrányba keveredett olasz válogatott focistája, Sandro Tonali, aki ellen az angol szövetség (FA) vádat emelt.

Tonalit októberben tíz hónapra eltiltotta az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC), mivel még a Milan játékosaként illegális fogadott mérkőzésekre, sőt elismerte, hogy saját csapatára is kötött fogadásokat. A szerencsejáték-függőségét beismerő futballistának emellett nyolc hónapig tartó terápián is részt kellett vennie. A 23 éves labdarúgót minden futballtevékenységtől eltiltották, ugyanakkor azt megengedték neki, hogy a csapata edzésein részt vegyen. 

Sandro Tonali
Tonali ellen vádat emelt az ango szövetség
Fotó: AFP

Vádat emeltek a sportfogadási botrányba keveredett olasz focista ellen

Az FA csütörtökön tartott ülésén vádat emelt Tonali ellen, mivel az olasz középpályás 2023. augusztus 12 és október 12 között ötvenszer szegte meg a szövetség fogadási szabályzatát. A Newcastle United közleményben reagált az FA vádjaira.

"A Newcastle United tudomásul veszi a Sandro Tonalival kapcsolatos kötelességszegési vádat, miszerint megsértette az FA fogadási szabályait. Sandro továbbra is teljes mértékben eleget tesz a vizsgálatoknak, és megkapja a klub teljes támogatását. A folyamatban lévő ügy miatt sem Sandro, sem a Newcastle United nem tud többet nyilatkozni” – áll a PL-csapat közleményében.

Tonali eredeti eltiltása augusztusig szól, ám ha beigazolódnak az angol szövetség vádjai, akkor még hosszabb eltiltásra számíthat. 

Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.